REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Banditai į moterį šaudė matant policijai

Šiaulių pakraštyje prie oro uosto esančio Zoknių mikrorajono gyventojus naktį į sekmadienį pažadino šūviai. Apie antrą valandą nakties ginkluoti banditai net keliskart šturmavo privatų namą V. Čkalovo gatvėje, kuriame gyvena jaunas vyras su žmona ir trimis vaikais.

REKLAMA
REKLAMA

Moters būklė sunki

Pasak iš miego pašokusių kaimynų, šūviai aidėjo papliūpomis. Nusikaltėliai du kartus mėgino išversti metalinius vartelius, bet jų neįveikė. Tada įniršį išliejo kulkų papliūpomis į namą – kulkos smigo į sienas, kiaurai skrodė stiklus, skylių liko lango rėmuose.

REKLAMA

Atvykus iškviestam policijos ekipažui, gatvėje jau buvo ramu. Pamaniusi, kad užpuolikai pabėgę, tame name gyvenanti 35 metų Jurgita P. atrakino duris ir išėjo į kiemą policininkams papasakoti, kas nutikę. Tai buvo klaida – pasirodo, banditai visa tai stebėjo pasislėpę tamsoje už tvoros... Pamatę Jurgitą P. kieme, jie vėl paleido seriją šūvių. Matyt, taikė į moterį – kulkos nekliudė policininkų, o Jurgita P. buvo sunkiai sužeista į galvą bei krūtinę.

REKLAMA
REKLAMA

Policininkų akivaizdoje sužeistoji sukliko „Gelbėkit, peršovė!“, ir susmuko. Skubiai iškvietus pastiprinimą, sulėkė visi tą naktį po Šiaulius važinėję policijos ekipažai.

Peršautoji moteris ligoninėje skubiai operuota. Medikai pranešė, kad sužeistoji sunkios būklės, bet gyvens.

Po apšaudymo „šukuodami“ visą miestą, policininkai sulaikė tris įtariamuosius. Teismas juos nutarė suimti. Policija Šiauliuose atlieka kratas.

Vienas iš įtariamųjų – žinomas Šiaulių nusikalstamo pasaulio veikėjas, ne kartą teistas Lietuvos kovinės savigynos čempionas, kovų klubo prezidentas Michailas Kočiurovas (48 m.), pravarde Miša. M. Kočiurovas sulaikytas ne nusikaltimo vietoje, „Akistatos“ žiniomis, jis neigia dalyvavęs namo apšaudyme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Autoritetą Šiaulių nusikalstamame pasaulyje turintis M. Kočiurovas 2003-iaisiais, naktį į lapkričio 22-ąją, tik per plauką išvengė žūties, kai Šiaulių centre buvo pasikėsinta į jo gyvybę. Žinodami, kad M. Kočiurovas atvyks aplankyti daugiabutyje gyvenančią savo motiną, kažkas prie laiptinės durų padėjo bombą. Tačiau ji sprogo sekundę per anksti, tad M. Kočiurovą užstojo laiptinės durys – šios išlakstė į gabalus, o Miša liko gyvas, nors sužeistas ir kontūzytas.

Po keleto dienų netoli tos vietos iš granatsvaidžio buvo nušautas kitos Šiaulių gaujos narys Gytanas Rasiulis. Kai kas abu nusikaltimus sieja kaip seno konflikto tąsą. Šiaip ar taip, nei pasikėsinimas į M. Kočiurovą, nei G. Rasiulio nužudymas liko neatskleisti.

REKLAMA

Nužudęs policininką

Antrasis sulaikytasis šiaulietis – 32 metų Žanas Žironas. Jis rastas perdurta krūtine, todėl pirma nuvežtas į Šiaulių respublikinės ligoninės Chirurgijos skyrių ir operuotas. Šiuo metu Ž. Žirono palatą saugo policininkai. Kalbama, kad namas buves apšaudytas po to ir dėl to, kad Ž. Žironas buvo perdurtas, tačiau jis nelinkęs policijai nieko aiškinti.

Keliskart teistas Ž. Žironas blogais keliais pasuko dar būdamas nepilnametis. Jo ir dar keleto 14–15 metų paauglių auka 1993-iųjų lapkričio 11-osios naktį tapo buvęs Šiaulių 2-osios policijos nuovados apylinkės inspektorius, tuomet kariškiu dirbantis Alvydas Grybauskas.

REKLAMA

Naktį iš darbo einantį uniformuotą kariškį paaugliai pasekė ir užpuolė. Įveikė nesunkiai, nes jis tuo metu buvo silpnos sveikatos – sveiko po automobilio avarijos. Pargriautą vyrą sužvėrėję nepilnamečiai suspardė, daugiausia taikydami į galvą. Po to sąmonę praradusį kariškį nutempė prie 2-osios pagalbinės mokyklos sandėliuko, nuplėšė striukę, pagrobė dokumentus ir vertingus daiktus.

Tik rytą kraujo klane merdintį išrengtą sumuštąjį pastebėję praeiviai iškvietė medikus, bet buvo per vėlusu – A. Grybauskas ligoninėje mirė. Maždaug per savaitę surasti nepilnamečiai žudikai buvo nuteisti kalėti nuo 8 iki 10 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų