REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šiol, prieš skiriant valstybės premiją už sporto laimėjimus, sporto šakos federacija Kūno kultūros ir sporto departamentui (KKSD) privalės pateikti informaciją, ar iš sportininko buvo paimtas dopingo mėginys. Sprendimą skirti premiją departamento generalinis direktorius priims tik gavęs patvirtinimą, kad mėginio testo rezultatas yra neigiamas. Tokia nuostata įtraukta į Premijų skyrimo ir mokėjimo tvarkos aprašą. Ji bus taikoma ir komandinėms sporto šakoms, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

"Kadangi valstybės premijų grąžinimo klausimas nebuvo detaliai reglamentuotas, jį išsamiai aprašėme. Be to, numatėme saugiklius premijų skyrimui. Tikimės, kad vadovaujantis nuostata premijas skirti tik už pripažintus ir patvirtintus laimėjimus ateityje nebekils neaiškių ar ginčytinų situacijų", – sakė KKSD generalinis direktorius Klemensas Rimšelis.

REKLAMA

Tvarkos apraše įtraukta nauja dalis "Premijų skyrimas ar grąžinimas", kurioje numatyta, jog sprendimas skirti premiją priimamas per 30 dienų nuo sporto šakos federacijos reikiamų dokumentų (informacija apie dopingo mėginio paėmimą, varžybas, sporto rungtį, varžybų protokolus ir kt.) pateikimo. Tačiau jei buvo paimtas sportininko dopingo mėginys, sprendimas sportininkui (ar komandai) skirti premiją priimamas tik sulaukus mėginio testo rezultatų. Federacijai pranešus, kad dopingo mėginio testo rezultatas yra teigiamas ir anuliuojami sportininko laimėjimai, premija negali būti paskirta.

REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgiant į pasaulinę patirtį, kai draudžiamų preparatų vartojimas įrodomas praėjus keleriems metams po laimėjimų numatyta ir premijų grąžinimo tvarka. Iki šiol šis klausimas nebuvo atskirai reglamentuotas – galiojo bendra Civilinio proceso kodekse nustatyta tvarka. Dabar numatyta, kad tokiu atveju, kai po premijos išmokėjimo nustatomas dopingo kontrolės taisyklių pažeidimas ir dėl to anuliuojami sportininko rezultatai, nebelieka pagrindo išmokėtai premijai, todėl ji privalo būti grąžinta departamentui. Jeigu premija negrąžinama geranoriškai, ji gali būti išieškoma teisės aktų nustatyta tvarka.

Federacijai paliekama teisė pakartotinai teikti informaciją apie premijos skyrimą sportininkui – tuo atveju, jei byla dėl dopingo mėginio buvo nagrinėjama tarptautiniame sporto arbitražo teisme ir priimtas galutinis neskundžiamas sprendimas, kad sportininkas dopingo kontrolės taisyklių nepažeidė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų