REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakarų Europos ir Skandinavijos šalys vis daugiau importuoja lietuviškos kalakutienos produktų. Tą rodo išaugęs  „Arvi kalakutai“  eksportas. 2010 m. bendrovė eksportavo 20 proc. daugiau produkcijos ir gavo 25 proc. daugiau pajamų iš eksporto nei 2009 m.

REKLAMA
REKLAMA

„Praėjusių metų eksporto mąstai yra didesni nei geriausiu prieškriziniu laikotarpiu. Šį eksporto augimą lėmė naujų klientų ir rinkų paieška bei išaugęs kalakutienos poreikis Skandinavijos rinkose, kuriose pavyko sėkmingai įvesti specialiai adaptuotus produktus,“ – teigė Marius Raila, „Arvi kalakutai“ komercijos direktorius.

REKLAMA

M. Railos teigimu,  mažiausiai produkcijos dėl pasaulinio ekonomikos nuosmukio buvo eksportuota 2009 m., tačiau buvo imtąsi sprendimų, kurių dėka eksportą pavyko stabilizuoti jau tų metų pabaigoje. 2010 m. eksporto apimtys viršijo geriausius rezultatus.

„Metų pradžia rodo, kad bendrovės eksporto pardavimų pajamos žymiai didesnės lyginant su 2010 m. Prognozuojame, kad šios teigiamos augimo tendencijos išsilaikys visus metus ir planuojame didinti eksporto krepšelį esamiems klientams,“ – kalbėjo M. Raila.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „Arvi kalakutai“ komercijos direktoriaus, įmonė didelį dėmesį skiria produkcijos adaptavimui eksporto rinkose pagal kiekvienos šalies tradicijas, įpročius ir skonio supratimą.

„Vizualiai taip pat atrodantis produktas skirtingose rinkose gali turėti skirtingą skonį. Pavyzdžiui, ir Lietuvoje ir Skandinavijos šalyse vienas populiariausių gaminių yra marinuotas kalakutas, tačiau kiekvienoje šalyje jis yra paruošiamas su skirtingu marinatu. Kartais produkto adaptavimas užtrunka net iki pusės metų,“ – dėstė  M. Raila.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų