REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmąjį gegužės sekmadienį Lietuvoje švenčiama Motinos diena – viena gražiausių pavasario švenčių, kai dar maži ir jau suaugę vaikai sveikina savo mamas ir močiutes. Mūsų šalyje ši diena oficialiai minima nuo 1928 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Motinos diena ne šiaip sau švenčiama pavasarį. Motina tradiciškai tapatinama su žeme: kaip ji išaugina vaikus, taip žemė išaugina derlių. Pavasarį, kai po žiemos pabunda žemė, atgyja gamta – ir mamoms dovanojame gražiausius gėlių žiedus, šilčiausius žodžius ir nuoširdžiausius linkėjimus.

REKLAMA

Įvairiose pasaulio šalyse Motinos diena švenčiama skirtingomis dienomis, pavyzdžiui: Lietuvoje, Vengrijoje, Portugalijoje, Ispanijoje ji minima pirmąjį gegužės sekmadienį; didžioje dalyje pietų Amerikos ir Artimųjų Rytų valstybių – gegužės 10 d.; Australijoje, Belgijoje, Brazilijoje, Kinijoje, Danijoje, Vokietijoje, Estijoje, Latvijoje, Suomijoje, Italijoje, Japonijoje, Kanadoje, JAV, Naujojoje Zelandijoje – antrąjį gegužės sekmadienį, o Albanijoje, Bulgarijoje, Juodkalnijoje, Serbijoje Motinos diena sutampa su tarptautine Moters diena ir yra minima kovo 8 d.

Balsas.lt sveikina visas mamas Motinos dienos proga ir linki daug džiaugsmo, niekada nuo veido nedingstančios šypsenos ir kuo daugiau saulėtų dienų. Ačiū, kad esate!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų