REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pokerio fiestai artėjant trumpai pakalbinome keletą svarbiausių šio renginio veikėjų: LSPF prezidentą, LSPF generalinį sekretorių ir LSPF reitingo lyderį.

REKLAMA
REKLAMA

LSPF Prezidentas Andrius Tapinas

PN: Andriau, ar gali patikėti tuo, kad nuo pirmojo LSPF nacionalinio turnyro praėjo lygiai metai? Ką tai tau reiškia?

REKLAMA

Andrius Tapinas: Klausimas – ar tik metai, ar net metai. Jeigu prisiminti skeptikus, kurie kraipė galvas ir tvirtino, jog sportinis pokeris neturi perspektyvų ir neprigis Lietuvoje, tai tada reikėtų sakyti „net metai“. Jei pažiūrėtume, kas padaryta per šiuos metus – aktyviai veikia sportinio pokerio asociacijos vos ne dešimtyje Lietuvos miestų, įvyko tarptautinės rinktinių varžybos, centrinėje Vilniaus gatvėje atsidarė didžiausias sportinio pokerio klubas, per „Lietuvos ryto TV“ kas antrą savaitę galime žiūrėti lietuvišką laidą apie sportinį pokerį – ir visai tai per vienerius metus, tai tada drąsiai galime sakyti, jog praėjo TIK vieneri metai.

REKLAMA
REKLAMA

Vieneri metai – tai riba, nuo kurio atsispiriant reikia tobulinti tai, kas pasiekta ir žvelgti tolyn, mėginant kurti strateginius tolimesnės ateities planus. Kol kas vis tiek buvo dirbama eksperimentuojant – pavyks, nepavyks? Dabar jau po truputį aiškėja, kurie projektai sėkmingiausi ir kaip juos plėtoti toliau.

PN: Girdėjome esi paskyręs specialią premiją už savo galvą?

Andrius Tapinas: Premijos visuomet suteikia papildomo įdomumo ir azarto tiek medžiotojams, tiek medžiojamajam. Žinoma, jos nėra tokios didelės, kad viskas mestum ir gainiotumeisi vieną žmogų, bet, jeigu bus norinčių, žinosiu, kaip juos pasitikti. Tikrai lengvai galvos neatiduosiu. Be to, premija bus ir už pirmojo LSPF čempiono – Viktoro Vainučio galvą, tai ne aš vienas būsiu taikinyje. Na, ir įdomu bus pažiūrėti, kaip žmonės stengsis laimėti prizus laimėdami bankus ir parodydami skirtingų spalvų – „čempiono kombinaciją". Turėtų būti labai smagu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

PN: Žaidėjų šeštadienį laukia filmų vakaras. Kaip kilo mintis siautulingus LSPF vakarėlius iškeisti į rimtai skambantį filmų vakarą?

Andrius Tapinas: LSPF nariai visuomet prašo kažko naujo – šį kartą pabandysim bendrą filmų žiūrėjimą. O šeštadienio naktis ilga ir vienas kitam šitie du dalykai tikrai netrukdo.

PN: Praėjusiais metais kartu su pirmuoju turnyru vyko buvo filmuojamas ir pirmasis Lietuvos istorijos finalinis stalas. Kaip išsiskirs šis filmavimas šiais metais?

Andrius Tapinas: Pernykštis filmavimas buvo eksperimentinis – dar patys nežinojome, kur ir apskritai ar kažkur jį rodysime. Šiemet jau turime daugiau patirties, turnyro finalinis stalas bus filmuojamas vėl TV studijoje, todėl automatiškai tikėsimės geresnės kokybės. Vėliau ši kova bus rodoma „Dviejų Karalių“ laidoje. Taip pat glaudžiai bendradarbiaujame su mūsų informaciniu partneriu – pokerio portalų lyderiu Lietuvoje PokerNews LT – jų komanda irgi kelia kokybės kartelę. Tikėkimės, kad metinių turnyrą galėsite sekti ne tik tiesioginių reportažų pagalba, bet ir tiesioginėje vaizdo transliacijoje internete.

REKLAMA

Vytautas "begalybė" Milbutas

PN: Prieš metus buvai valdyboje ir buvai vienas sportinio pokerio veiklos Lietuvoje iniciatorių. Koks jausmas apima dabar, po metų, kai matai federacijos renginius?

Vytautas Milbutas: Pirmiausia apima džiaugsmas! Sportinis pokeris įgavo pagreitį Lietuvoje. Lygis smarkiai pakilo. Tiek pradėjusiųjų, tiek tų, kurie jau suprato pokerį, mat augantis lygis ir juos priverčia ieškoti kitokių sprendimų bei prisitaikyti. Puikiai prisimenu Inauguracinį turnyrą, kaip linksmaisiais kalneliais nuo pat pradžių iki 15-osios vietos nukeliavau. Dabar ima juokas, koks nebrandus buvau ir stengiausi laimėti kiekvieną banką, dabar jau suvokiu, kada reikia atsitraukti, o tuomet... Taigi ir pačiam šie metai buvo labai naudingi. Dabar sėdi prie stalo ir tik po to sužinai, jog šalia sėdėjo puikius rezultatus internete rodantis jaunuolis. To prieš metus nebuvo.

REKLAMA

PN: Ar reitingo lyderio etiketė turės vaidmenį tau šiame turnyre?

Vytautas Milbutas: Ne, ta etiketė neslėgs, kita etiketė slėgs krūtinę (Juokiasi). Kaip žinia, šis finalinis stalas bus filmuojamas ir, ko gero, vienintelis dalykas, kurio nepavyko man nuveikti LSPF - pabūti prie filmuojamo finalinio stalo. Todėl stengsiuosi patekti prie jo patekti. Su baltu pavydu dabar teko komentuoti Lietuvos čempionato kovas, vis nejučia pagalvodavau, jog būtų labai įdomu pažiūrėti kaip aš ten jausčiausi, elgčiausi - juk lengva komentuoti nejaučiant spaudimo ir "šaltu protu". Gal ten būtų kitaip? Tikrai noriu šios patirties. Būtų labai malonu, jeigu šį turnyrą laimėtų vienas iš mūsų menkos, tačiau kokybiškos pokerio bendruomenės narių - tuomet būčiau tikras, jog turėsiu puikų kompanioną Bulgarijos "Eureka" etape.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LSPF generalinis sekretorius Skirmantas Tomkevičius

PN: Ko gali tikėtis žaidėjai atvykę į metinių renginį?

Skirmantas Tomkevičius: Visų pirma tai bus šventė, todėl pasirūpinome, kad žmonės jaustų, jog kartu esame jau ištisus metus. Įsteigėme gausybę prizų, o vienas įdomesnių yra už Inauguracinio turnyro čempiono Viktoro Vainučio galvą. Laimėkite partiją su legendine kombinacija - ir taip pat jūsų laukia prizas. Atsižvelgdami į pokerio žaidėjų norus nusprendėme pakeisti ir vakarėlio žanrą. Šeštadienį visus kviesime į filmų vakarą, kuriame rodysime geriausius pokerio filmus apie pokerį. Galiausiai viską vainikuos turnyro finalinis stalas TV studijoje bei gyva transliacija PokerNews LT eteryje.

REKLAMA

Šalutinis turnyras ir kita informacija

Šeštadienį jūsų laukia šalutinis turnyras – MIX (Omaha + Texas Holdem No Limit) + Bounty. Turnyro pradžia – 19.00 val. (registracija nuo balandžio 28 d. 19.00 val.; max 90 žaidėjų). Registruotis gali tik žaidėjai, iškritę iš pagrindinio turnyro.

Pasibaigus antrai dienai ir šalutiniam turnyrui, visi bus kviečiame pasilikti klube “Du Karaliai" smagiam “afterparčiui" – bus rodomi geriausi meniniai filmai apie pokerį –“Lucky You" ir “The Rounders"!

Pagrindiniame turnyre bus duota 20,000 žetonų bei skirtos 45 minutės vienam lygiui. Šalutiniame turnyre bus duota 5,000 žetonų bei skirta 20 minučių vienam lygiui.

REKLAMA

Pagrindinio turnyro pirmos vietos laimėtojas (laimėtoja), kas jau tapo tradicija, bus apdovanotas kelione į "Golden Sands" Bulgarijoje bei birželio 17-19 dienomis vyksiančio “Druskininkai Summer Championship" turnyro pakuote, ir žinoma, taure.

II vieta

du Auksiniai tūzai, “Druskininkai Summer Championship" VIP pakuotė, rėmėjų suvenyrai.

III vieta

Auksinis tūzas, “Druskininkai Summer Championship" Mini pakuotė, rėmėjų suvenyrai

IV vieta

Auksinis tūzas, vieta “Druskininkai Summer Championship" turnyre bei rėmėjų suvenyrai

V vieta

Auksinis tūzas, vieta “Druskininkai Summer Championship" turnyre bei rėmėjų suvenyras

VI vieta

Auksinis tūzas, vieta “Druskininkai Summer Championship" turnyre bei rėmėjų suvenyras

VII vieta

Sidabrinis tūzas, vieta “Druskininkai Summer Championship" turnyre bei rėmėjų suvenyras

VIII vieta

Sidabrinis tūzas, vieta “Druskininkai Summer Championship" turnyre bei rėmėjų suvenyras

IX vieta

Sidabrinis tūzas, vieta "Druskininkai Summer Championship" turnyre bei rėmėjų suvenyras

10-18 vietos

Bronzinis tūzas, rėmėjų suvenyras

Šalutinio turnyro nugalėtojas gaus Sidabrinį tūzą, vietą “Druskininkai Summer Championship" turnyre bei rėmėjų suvenyrą; antros ir trečios vietos laimėtojai gaus Sidabrinius Tūzus bei rėmėjų suvenyrus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kadangi turnyras “Vieneri metai po..." yra tikrai ypatingas, tai buvo įsteigta nemažai papildomų prizų:

Už pirmojo LSPF turnyro nugalėtojo Viktoro Vainučio “galvą" bus skirtas Sidabrinis Tūzas; taipogi, kiekvienas žaidėjas, laimėjęs ranką su gaus baro dovaną!

LSPF prezidento Andriaus Tapino galvą nukirtęs žaidėjas bus apdovanotas vieta “Druskininkai Summer Championship" turnyre.

Geriausiai turnyre pasirodžiusi mergina bus apdovanota “Druskininkų Summer Championship" Mini pakuote bei rėmėjų suvenyru.

Nusimato nuostabus savaitgalis, tad iki susitikimo klube "Du Karaliai" jau šį penktadienį!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų