REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Romanas „Pabaisa“ – šiuolaikinė pasakos „Gražuolė ir pabaisa“ versija, persikėlusi į Niujorką.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinis knygos herojus – mokyklos merginų numylėtinis Kailas – žino, kad gali gauti viską, ką panorėjęs, ir tuo naudojasi. Apakintas savo grožio šis turtuolis ir šaunuolis šaiposi iš visų, „prastesnių“ už save: niekina žmones dėl spuogų, blogo burnos kvapo ar apkūnumo.

REKLAMA

Tačiau vienąsyk jis supykdo mokine apsimetusią raganą ir gauna itin gerą pamoką... Jis pats pavirsta tikru „Pabaisa“, siaubingu padaru, panašiu į žvėrį – apžėlusį gaurais, su ilgais nagais ir keliantį aplinkinių pasibjaurėjimą...

Sūnaus besigėdijančio tėvo ištremtas iš namų Kailas mokosi kitokio gyvenimo, supranta savo klaidas ir slaptai viliasi, kad jį tokį – pusiau žmogų, pusiau žvėrį – sugebės kas nors pamilti. Ar atsiras mergina, kuri sugebės išsklaidyti kerus ir pamilti ‚Pabaisą“ nepaisant jo atgrasios išvaizdos? Gal tylioji klasiokė, kurios jis anksčiau niekada nepastebėdavo?.. Laiko šiai misijai jis turi tik vienerius metus...

REKLAMA
REKLAMA

Knygos autorė Alex Flinn parašė septynis romanus, trejų išmoko skaityti, penkerių nutarė tapti kūrėja, o aštuonerių jau buvo Highlights žurnalo sukritikuota kaip rašytoja. Baigusi operinį dainavimą, paskui – teisę, 10 metų dirbo prokuratūroje. Debiutinis romanas Breathing Underwater pasirodė 2001 m. ir, kaip ir vėlesnės knygos, sulaukė puikių įvertinimų. Po trečiojo sėkmės sulaukusio kūrinio Alex Flinn atsidėjo vien tik rašymui.

Knygą lietuvių kalba 2011 m. išleido leidykla „Obuolys“.

Gegužės 27 d. Vilniaus ir Kauno kino teatruose pasirodys knygos ekranizacija, kurioje vaidina visas jaunasis Holivudo žvaigždynas. Raganos vaidmuo patikėtas vienai iš garsiųjų kino dvynukių – Mary-Kate Olsen, užkerėtą pabaisą įkūnija Alexas Pettyferis iš filmo „Mano numeris ketvirtas“, o kukliosios klasiokės vaidmuo atiteko jaunajai aktorei Vanessai Hudgens, žiūrovams puikiai pažįstamai iš „Vidurinės mokyklos miuziklo“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konkursas

Knyga ir filmas, gvildendami išorinio ir vidinio grožio ir bjaurumo sąvokas, galiausiai pripažįsta viena: meilė niekada nebus bjauri... Nepaisant tavo pasipūtėliškumo, keistų batų ar kreivos nosies. O jūs, ar sutinkate su tuo? Dviems komentatoriams atiteks po Alex Flinn knygą „Pabaisa“. Konkursas tęsis iki gegužės 10 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų