REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje gyvenančioms ir vaikus auginančioms mamoms dažniausiai nepakanka laiko bendrauti su savo vaikais, o viena svarbiausių to priežasčių – beveik neegzistuojanti galimybė rinktis laisvą darbo grafiką. Tokius rezultatus atskleidė technologijų bendrovės „Hewlett-Packard“ (HP) kartu su „CV Online“ Lietuvoje balandžio mėnesį atlikta apklausa, kurioje dalyvavo daugiau nei 1000 respondenčių.

REKLAMA
REKLAMA

Dauguma minėtoje apklausoje dalyvavusių dirbančių ir vaikus auginančių mamų (67 proc.) šiuo metu dirba pilną darbo dieną. Pusę darbo dienos dirba tik 4 proc. apklausoje dalyvavusių dirbančių motinų, o lanksčiu darbo grafiku naudojasi vos 6 proc. respondenčių. Penktadalis (22 proc.) pažymėjo, kad šiuo metu nedirba.

REKLAMA

Nors patogiausiu darbo režimu beveik pusė (44 proc.) apklausoje dalyvavusių moterų laikytų darbą laisvu grafiku, dauguma respondenčių  (70 proc.) tokios galimybės neturi. Tiesa, beveik trečdalis mamų (28 proc.) jaučiasi patenkintos dirbdamos pilną darbo dieną –  laiko tokį grafiką geriausiu. Ketvirtadalis apklausoje dalyvavusių mamų rinktųsi dirbti pusę dienos.

Nors mobiliosios technologijos visame pasaulyje neįtikėtinai sparčiai tampa neatskiriama kiekvieno žmogaus gyvenimo dalimi, verslo sektoriuje šių technologijų įsisavinimas nėra toks greitas. Dideliu barjeru išlieka spausdinimo paslaugų statiškumas: dažniausiai, norėdami sutvarkyti verslo reikalus, verslo vartotojai yra priversti naudotis stacionariu kompiuteriu, prijungtu prie įmonės spausdintuvo. Tuo tarpu HP manymu, 85 proc. išmaniųjų telefonų vartotojų norėtų spausdinti tiesiai iš savo telefonų.

REKLAMA
REKLAMA

Naujausia HP spausdintuvų linija su internetinio spausdinimo funkcija „ePrint“ suteikia darbuotojams svarbią galimybę nebebūti priklausomiems nuo darbo vietos. Vartotojai jau gali spausdinti tiesiai iš daugelio modelių išmaniųjų telefonų bei planšetinių ir nešiojamųjų kompiuterių.

„Verslas pradeda suprasti debesų kompiuterijos galimybes ir kaip tai gali padidinti įmonės produktyvumą. Be to, tai suteikia papildomos naudos darbuotojams, ypač dirbančioms mamoms ir tėčiams, nes leidžia jiems geriau suderinti darbo laiką su šeimos poreikiais ir išlikti produktyviems netgi keliaujant, o ne sėdint biure, – sakė Janas Huckfeldtas, HP vaizdų ir spausdinimo grupės viceprezicentas rinkodarai. – HP remia lankstų darbo grafiką ir yra sukūrusi nebrangių mobilaus spausdinimo sprendimų, kuriuos paprasta pritaikyti įvairioms platformoms ir įrenginiams.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Respondenčių taip pat buvo klausiama, kokią veiklą su vaikais rinktųsi, jei turėtų daugiau laisvo laiko. Dirbančios mamos per papildomą laisvą laiką norėtų padėti vaikams spręsti jiems iškylančias problemas (73 proc.) ir ugdytų vaiko įgūdžius palaikyti tvarką namuose (69 proc.). Dalis mamų eitų drauge su vaikais pasivaikščioti (66 proc.) ar papildomą laiką skirtų kultūriniam lavinimui: lankytųsi muziejuose, teatre ir pan.(59 proc.).

Pusė apklausoje dalyvavusių motinų, turėdamos daugiau laisvo laiko, labiau kontroliuotų, kiek laiko vaikas praleidžia prie televizoriaus ir kompiuterio (47 proc.), šiek tiek mažiau mamų norėtų tą laiką skirti padėti vaikams paruošti pamokas (45 proc.) ar daugiau domėtis vaiko mokymosi rezultatais (43 proc.). Tiek pat mamų (43 proc.) papildomą laiką skirtų maisto gaminimui namuose.

REKLAMA

Būdamos laisvesnės, 37 proc. mamų laiką skirtų vežioti ir pasiimti vaikus iš mokyklos, o trečdalis mamyčių (34 proc.) papildomą laiką skirtų paskaityti vaikams prieš miegą.

Papildomo laisvo laiko ir lankstesnį darbo grafiką socialiai atsakingas verslas savo darbuotojams gali išrūpinti mobiliųjų technologijų pagalba. Investuodamos į efektyvią debesų kompiuterija paremtą technologiją ir spausdinimo įrenginius organizacijos gali sulaukti didelės grąžos ne tik sustiprindamos verslo produktyvumą, bet ir suteikdamos darbuotojams didesnį darbo grafiko lankstumą, leisdamos jiems geriau derinti darbą su pilnaverčiu šeimos gyvenimu ir vaikų auginimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų