REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antrąją Šv. Velykų dieną  Vilniaus kongresų rūmuose vyko unikalus renginys, skirtas Šv. Velykų šventei .

REKLAMA
REKLAMA

Klausytojai teigia, kad jau vos įėjus į kongresų rūmus buvo maloniai nustebinti – juos su šypsenomis pasitiko broliai pranciškonai ir maloniai pasveikino. Vestibiulyje klausytojai buvo pasitinkami su kava ir arbata ir „Ro ko ko“ vaikų ansamblio atliekama psalmių muzika. „Negaliu apsakyti, kaip buvau maloniai sutiktas ir nustebintas šilto organizatorių priėmimo“ – teigia vilnietis Romanas Vasiliauskas. Netruko prasidėti ir „atvirumo valanda“, kurioje  renginio globėjas brolis Astijus ir brolis Arūnas Peškaitis pasidalino su klausytojais savo įžvalgomis apie psalmes ir psalmyne išsakomas mintis. „Jutau didelį žmonių susidomėjimą ir dėmesingumą“ – pokalbyje prasitaria brolis Astijus Kungys.

REKLAMA

Prieš renginį ir pertraukos metu stebino jauni žmonės, kurie patarnavo koncerto svečiams ir klausytojams. Jauni vaikinai ir merginos, gražiai papuošę jiems skirtą erdvę, siūlė klausytojams savo pačių keptus pyragėlius ir Velykų vaišes. Visi kepiniai – gaminti namuose, originalūs, gražiai įpakuoti. Norintiems atsidėkoti – buvo pasiūloma paaukoti jų kelionei į pasaulines Jaunimo dienas Madride, kur jie kviečiami atvykti  susitikti su Popiežiumi Benediktu XIV . Išties stebina toks jaunų žmonių draugiškumas  ir troškimas dalyvauti krikščioniškuose, dvasinguose renginiuose.

REKLAMA
REKLAMA

Netruko prasidėti koncertas. Labai maloniai nustebino „rokerių“ apranga. Juos išvydome  dėvinčius baltais, elegantiškais kostiumais. Švieslentėje žiūrovai galėjo matyti transliuojamus tekstus – anot muzikos autoriaus A. Chalikovo, – tai svarbiausias koncerto momentas. Renginio organizatorė teigia, jog scenografija buvo suplanuota taip, kad klausytojai gėrėtųsi tuo, kas vyksta scenoje, bet jų dėmesio neblaškytų detalės. „Grožis išgelbės pasaulį“ – prisimindama baltais kostiumais pasipuošusius solistus, cituoja F. Dostojevkį šypsodamasi renginio organizatorė Inga Marcel.  „Koks renginys, o koks reginys“, – įtikinamai pertraukos metu išsakė savo įžvalgą vilnietė Rūta Grubliauskienė.

„Nustebau dėl labai įvairaus klausytojų amžiaus – mačiau nemaža žmonių, kurių tikrai nepriskirčiau tikslinei koncerto grupei , nes jiems gerokai virš šešiasdešimt metų. Vieną tokio amžiaus svečią pastebėjau net prisnūdusį pirmoje eilėje – tai neįtikėtina“ – džiaugiasi žmonių originalumu  ir aktyvumu organizatorė. Taipogi organizatorė teigia nesitikėjusi , jog į Velykų renginį susirinks kone pilna tūkstančio vietų salė, nes, anot jos, miestas atrodė visiškai ištuštėjęs. „Labai dėkoju visiems, atėjusiems į renginį, dėkoju  už patikėtą mums savo antrosios Velykų dienos popietę ir aktyvų dalyvavimą „atvirumo valandoje, mugėje ir ovacijas koncerto metu“ .

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų