REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pilietinės visuomenės instituto direktorius Darius Kuolys, Žmogaus teisių stebėjimo instituto vadovas Henrikas Mickevičius ir Europos parlamentaras Leonidas Donskis pasiprašė priimami Seimo vadovės ir prezidentės. Jų nuomone, abi vadovės turėtų nedelsiant susipažinti su paviešinta informacija apie tai, kad prokuratūra, siekdama žūtbūt nuteisti E. Kusaitę, prie bylos, kaip įrodymus, prisegė krūvą telefoninių pokalbių su žmogaus teisių gynėjais ir žinomais žurnalistais.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip paaiškėjo, ikiteisminio tyrimo teisėja Jolanta Vėgelienė, leidusi vykdyti merginos ir jos motinos elektroninį sekimą, tiesiog kopijavo prokuroro Justo Lauciaus prašymus tai daryti. Kopijuojant tekstus net neištaisomos klaidos, o viskas byloja, kad į tokių prašymų tenkinimą žiūrima itin formaliai. Būtent šis faktas, minėtų visuomenininkų nuomone, byloja apie rimtą demokratijos principų ir Konstitucijos nepaisymą bei teisėsaugos savivalę.

REKLAMA

Nelabai susidomėjo

Pasak D. Kuolio, prezidentūra nurodė bendrauti šiuo klausimu su patarėja teisės klausimais Solveiga Cirtautiene, o Seimo pirmininkė apie tai kalbėtis išvis nepanoro.

L. Donskis portalui „balsas.lt“ teigia supratęs tai, kaip ženklą, kad I. Degutienei Lietuvos pilietės teisių pažeidimas jos pačios valstybėje, užsienio žurnalistų pokalbių pasiklausymas ir žmogaus teisių gynimo traktavimas taip, tarsi tai butu kliudymas teismo procesui, yra nesvarbūs dalykai. „Neteisėtu ir demokratinėje valstybėje skandalingų saugumo tarnybos metodų gynimas nuo viešumo yra svarbesnis už piliečio teises. Nesvarbus yra ir Valstybės saugumo departamento (VSD) dėmesys rusų disidentei ir žmogaus teisių gynėjai Oksanai Čelyševai, kurią šiuo metu siekiama sugrąžnti iš Suomijos į Rusiją ir teisti už „ekstremizmą“, ir kurios telefono pokalbių klausosi VSD, o po to šitai panaudoja, kaip argumentą, kad teismas yra spaudžiamas (!). Nesvarbi yra broliška VSD pagalba FSB. Deja, tik tokios išvados peršasi“, – piktinosi L. Donskis.

Ragana ant laužo – prokuroras saugus

E. Kusaitės kalba teisme

Teismas atidėjo sprendimą dėl E. Kusaitės suėmimo

E. Kusaitė baugino J. Laucių?

E. Kusaitė VSD apkaltino terorizmu

Kusaitės byla. Šiak tiek dokumentų


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų