REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kūno kultūros ir sporto departamente ketvirtadienį už nuopelnus Lietuvos sportui ir jubiliejinių sukakčių proga įteikti aukšti departamento apdovanojimai – II laipsnio ordinai įteikti Eugenijui Levickui už indėlį plėtojant irklavimo sportą, Bronislavui Vasiliauskui, ilgamečiam „Sportas visiems“ organizacijos vadovui bei Arvydui Juozaičiui, komandoro ženklas įteiktas Marytei Marcinkevičiūtei, sporto žurnalistei už indėlį informuojant visuomenę apie sportą, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Apdovanojimai įteikti dar 26 garbingo amžiaus sportininkams, treneriams, sporto darbuotojams, žurnalistams bei 11 sportininkų, šiais metais pasaulio ir Europos čempionatuose pasiekusių pergalių, taip pat jų treneriams.

REKLAMA

„Kaskart įteikdamas apdovanojimus džiaugiuosi, kad turime daug gražių stiprybės ir sėkmės pavyzdžių – jaunų ir garbingo amžiaus sportininkų, kuriais galime didžiuotis. Vyresniesiems nuoširdžiai dėkoju už indėlį į sporto plėtrą, visuomenės gyvenimą, jaunajai kartai linkiu sėkmės, įkvėpimo, ypač artėjančiais olimpiniais metais“, – sakė Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Klemensas Rimšelis.

REKLAMA
REKLAMA

Medaliais „Už sporto pergales“ apdovanotos Simona Krupeckaitė, š.m. pasaulio dviračių treko čempionato sprinto rungties sidabro medalio laimėtoja ir Vilija Sereikaitė š.m. pasaulio dviračių treko čempionato 3 km asmeninio persekiojimo lenktynių bronzos medalio laimėtoja bei jų treneriai Antanas Jakimavičius ir Dmitry Leopold. Šis apdovanojimas taip pat skirtas Austrai Skujytei už sidabro medalį š.m. Europos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionato (5-kovės) rungtyje ir jos treneriams Aleksui Stanislovaičiui ir Rimantui Plungei. Medaliai taip pat įteikti ir Rūtai Aksionovai, š.m. pasaulio žiemos universalios kovos čempionato svorio kategorijos iki 60 kg aukso medalio laimėtojai ir jos trenerei Svetlanai Vetrovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Departamento medaliais „Už sporto pergales“ apdovanotos ir š.m. Tarptautinio parolimpinio komiteto  pasaulio lengvosios atletikos čempionato šuolio į tolį rungties aukso medalio laimėtoja ir pasaulio rekordininkė bei ieties metimo rungties bronzos medalio laimėtoja Ramunė Adomaitienė ir jos trenerė – Algina Marija Vilčinskienė.

Padėkos įteiktos šių metų Europos jaunimo čempionatų medalių laimėtojams: Agnei Sereikaitei,  Europos jaunimo greitojo čiuožimo trumpuoju taku čempionato aukso medalio laimėtojai, ir jos treneriams Antanui Vilčinskui ir Virginijai Ogulevičienei; Ievai Mikulionytei, Europos jaunimo sambo čempionato svorio kategorijos iki 56 kg sidabro medalio laimėtojai, ir jos treneriams Gitai Čečienei ir Eduardui Rudui; Indrei Sakytei, Europos jaunimo sambo čempionato svorio kategorijos iki 48 kg bronzos medalio laimėtojai, ir jos treneriui Artūrui Sakui; Lauritai Kunevičiūtei, Europos jaunimo sambo čempionato svorio kategorijos iki 60 kg bronzos medalio laimėtojai, jos treneriams Viktorui Kočetovui ir Rimui Lenartavičiui; Tomui Jakomui, Europos jaunimo sambo čempionato svorio kategorijos iki 62 kg bronzos medalio laimėtojui, ir jo treneriui Stanislovui Mušauskui; Robertai Kiršinaitei, Europos jaunių sambo čempionato svorio kategorijos iki 70 kg bronzos medalio laimėtojai ir jos treneriui Nikolajui Kurušinui.

REKLAMA

Sporto garbės kryžiais už nuopelnus Lietuvos sportui bei 70, 65 ir 50 metų jubiliejaus progomis apdovanoti: Irena Plioplienė, už indėlį plėtojant bendrąją gimnastiką, Algimantas Šatas, už kurčiųjų krepšinio sporto plėtrą, Artūras Vieta, už baidarių ir kanojų irklavimo sporto plėtrą, Valdas Gecevičius, už nuopelnus krepšinio sportui.

Departamento aukso medaliai už nuopelnus sportui ir 70-55 metų progomis įteikti 10-čiai sportininkų, trenerių: Juozui Pratkeliui, Kastyčiui Stasiui Paviloniui, Eugenijui Kriškoviecui, Rimantui Vitkui, Algimantui Šulcui, Zigmontui Šimkui, Jonui Adomaičiui, Petrui Astrauskui, Antanui  Šimkui, Benjaminui Viluckui. Departamento sidabro medaliai skirti: Antanui Lileikiui, už indėlį plėtojant šachmatų sportą; Violetai Paulauskienei, už indėlį plėtojant plaukimo sportą; Eugenijui Tumalevičiui, už indėlį plėtojant automobilių sportą; Kęstučiui Norvaišai už indėlį plėtojant dviračių sportą.

REKLAMA

Atminimo medaliais, plaketėmis ar padėkomis taip pat apdovanoti: Žibutė Birutė Jankauskaitė, už indėlį į sportinę veiklą; Teresė Lauraitienė, už aktyvią veiklą plėtojant stalo teniso sportą; Romualdas Urmilevičius, už aktyvią veiklą ir paramą plėtojant sportą; Julius Barisevičius, už indėlį plėtojant kurčiųjų sportą Lietuvoje; Semionas  Bondarevas, už indėlį ir paramą plėtojant sportą Lietuvoje; Juozas Šalkauskas, už paramą organizuojant sporto renginius, daugiau nei 40 metų darbą Lietuvos radijuje ir televizijoje, skiriant sportui, sporto fotografas Alfredas Pliadis; kūno kultūros mokytoja Marytė Gulbinienė.

Kūno kultūros ir sporto departamento apdovanojimai tradiciškai skiriami kartą per ketvirtį arba dažniau, priklausomai nuo sportininkų pasiekimų, sukakčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų