REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) nustatė tris prekeivius atvėsinta paukštiena, kurie neapskaitė produkcijos įsigijimo už 1,125 mln. litų, nedeklaravo ir nesumokėjo apie 200 tūkst. litų pridėtinės vertės mokesčio ( PVM).

REKLAMA
REKLAMA

Visi trys prekeiviai, įsigiję verslo liudijimus, paukštiena prekiavo vienoje iš Vilniaus turgaviečių. Siekdami mokestinės naudos, jie pajamų ir išlaidų apskaitos žurnaluose registravo ne visas pajamas ir nuslėpė dalį paukštienos įsigijimo dokumentų, teigiama VMI pranešime.

REKLAMA

„Patikrinimo metu Vilniaus apskrities VMI specialistai nustatė, kad šie prekeiviai apskaitoje neužfiksavo paukštienos įsigijimo už 1,125 mln. Litų“, - sakė Vilniaus apskrities VMI viršininko pavaduotojas Mindaugas Almantas.

Pasak jo, minėtieji asmenys apskaitė tik iš Lietuvos gamintojų įsigytą paukštieną, o įvežtą iš Lenkijos „pamiršo“.

„Atsižvelgiant į vidutines paukštienos pardavimo kainas turgavietėse, jų apskaitoje įregistruotos pajamos yra ekonomiškai nepagrįstos: vien tik paukštienos įsigijimo išlaidos yra vidutiniškai 2-3 kartus didesnės nei jos pardavimo pajamos. Tačiau juk yra dar ir kitos veiklos sąnaudos, tokios kaip prekyvietės mokesčiai, vietos nuoma, privalomojo sveikatos draudimo įmokos, verslo liudijimo įsigijimas“, - pažymėjo M. Almantas.

REKLAMA
REKLAMA

Išanalizavusi šių prekeivių kiekvienais mokestiniais metais teikiamas deklaracijas, Vilniaus apskrities VMI nustatė, jog visi deklaravo pajamas, nesiekiančias 100 tūkst. litų, neskaičiavo ir nemokėjo PVM.

„Todėl ir siekė nuslėpti dalį pajamų, kad, joms per 12 paskutiniųjų mėnesių viršijus nustatytą 100 tūkst. ribą, nereikėtų mokėti pridėtinės vertės mokesčio - iš viso apie 200 tūkst. Litų“, - teigia Vilniaus apskrities VMI viršininko pavaduotojas.

Patikrinimo metu vienas iš prekiautojų deklaravo ir sumokėjo apie 19 tūkst. litų PVM, kitiems rekomenduota patiems patikslinti deklaracijas ir sumokėti PVM.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų