REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentės Dalios Grybauskaitės pastaruoju metu plačiai reklamuojama visuotinės aukštų pareigūnų rotacijos idėja greičiausiai yra tik priemonė dar kartą išakėti specialiąsias tarnybas.

REKLAMA
REKLAMA

Seimui pradėjus svarstyti prezidentės pateiktus įstatymų projektus dėl visuotinės pareigūnų rotacijos ėmė aiškėti, kad jie gali būti skirti pirmiausia tiems ilgamečiams specialiųjų tarnybų vadovams, kurių Prezidentūra dar nespėjo ar nesugebėjo atsikratyti kitu būdu.

REKLAMA

Užkulisiuose svarstoma, kad tie nepageidaujami asmenys – nuo 1993 metų Valstybės saugumo departamento (VSD) direktoriaus pavaduotojo poste sėdintis Andrius Tekorius ir nuo 2000 metų Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriaus pavaduotojo pareigas einantis Vidmantas Bruzgys.

Neoficialiai pokalbiuose politikai spėlioja, kad Prezidentūros planai „diplomatiškai" atsikratyti A.Tekoriaus – tolesnės prezidentės ir valdančiųjų konservatorių kovos dėl įtakos saugumui atspindys.

REKLAMA
REKLAMA

Mat A.Tekorius jau ilgą laiką yra laikomas vienu pagrindinių konservatorių favoritų saugumo vadovybėje.

Prezidentūros Seimui pateiktuose įstatymų projektuose numatyta, kad įvairių lygių VSD ir STT vadovai negali eiti savo pareigų ilgiau nei dvi kadencijas, iš jų kiekviena siektų penkerius metus, rašo „Lietuvos rytas".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų