REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš pusantrų metų pirmą kartą istorijoje daugumoje pasaulio valstybių buvo paskelbta kiaulių gripo pandemija. Gripo virusas neaplenkė ir Lietuvos. 2009-aisias lapkričio 18-ąją Sveikatos apsaugos ministerija oficialiai patvirtino pirmąjį nuo kiaulių gripo mirties atvejį Lietuvoje, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninėje „Kauno klinikos“ mirė trylikametis Rokas.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjus beveik pusantrų metų nepriklausomi medicinos ekspertai įvardino tikruosius šios mirties kaltininkus. Dėl berniuko mirties kalti prestižiškiausiose ir moderniausiose Lietuvoje klinikose dirbantys medikai. Tačiau ar būtų atskleistos tikrosios trylikamečio Roko mirties priežastys, jei ne tėvai, kurie nenuleido rankų ir ištisus metus ieškojo teisybės. Dėl ekspertų nustatyto medikų aplaidumo Kauno apylinkės prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Iškelta baudžiamoji byla. Netrukus už trylikamečio Roko mirtį atsakinga vaikų skyriaus vedėja Birutė Pundzienė kartu su savo pavaldiniais medikais sės į teisiamųjų suolą.

REKLAMA

Kokia nauda iš milijonus ar milijardus kainuojančios medicininės įrangos? Ar ji efektyviai naudojama? Ar eilinis ligonis gali džiaugtis naujausiais mokslo ir medicinos pasiekimais? Ar medicinos įstaigų vadovams rūpi galutinis tikslas – žmogaus sveikata?

„Faktų tyrimo biuras“ šiandien 19.10 su Pauliumi Kaupeliu per LNK.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų