REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažnai iš draugų išgirstu su liūdesiu ištartus žodžius: „niekas su manimi nenori keliauti. Negi teks skristi vienam?“. Paprastai daugelis atostogas praleidžia su draugais, mylimu žmogumi ar giminaičiais, šeimos nariais, o atsidūrę vienišiaus situacijoje jie pasijaučia nepilnaverčiais. Atostogos „su savimi“ gali būti išties pilnavertės, o gal net ir geresnės.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau laiko sau

Puikių atostogų paslaptis yra ne tik geras oras, šauni vieta, bet ir didžiąja dalimi – kaip kelionės dalyviai sugebės surasti kompromisą, kas ir ko nori. Vieni norės tinginiauti, kiti norės pamatyti apylinkes ir dar vakare nueiti kur nors pasilinksminti. Treti nori viešbučio su baseinu, o ketvirtiems tiesiog niekas nepatinka, todėl jie nuolat niurzga.

REKLAMA

Dažnai po ilgesnių kelionių nori dar poros dienų atostogų, skirtų tik sau. Priežastis  slypi tame, kad ir per atostogas teko kažkam nusileisti ir klausyti nurodymų – visai kaip darbe, ar ne?

Atostogaujant vienam viską galima kontroliuoti nuo pradžios iki pabaigos. Vieno JAV universiteto psichologijos studentai atliko tyrimą, kurio metu išsiaiškino, kad daugiau nei 70% respondentų po kelių dienų atostogų vieni jautėsi žymiai labiau pailsėję, nei tie, kurie vyko su antrąja puse ar draugų kompanija.

REKLAMA
REKLAMA

Naujos pažintys atgaivina

Ne paslaptis, kad keliaudami ne vieni žmonės paprastai net nesistengia užmegzti naujų pažinčių. Kalbu nebūtinai apie rimtas, link kažko vedančias draugystes. Psichologai teigia, kad keliaudami ne vieni žmonės paprastai tarsi atsiriboja nuo išorinio pasaulio, o kitų bandymus užmegzti kontaktą priima neigiamai.

Šią situaciją puikiai iliustravo vienos klientės kelionė į Barseloną. Labai pergyveno, kad jos draugė negalėjo išvykti į kelionę kartu, tačiau vėliau tuo net apsidžiaugė. Pasirodo, kad būdama viena ji nesidrovėjo susipažinti su vietiniais gyventojais bei kitais turistais. „Nors Barselonoje buvau vos tris dienas, tačiau per šį laiką sutikau daugybę nuostabių žmonių ir dabar šiame mieste turiu nemažai pažįstamų“, – teigia ji,  jau kurianti antrąjį pabėgimo planą pavadinimu „Į Barseloną – aplankyti naujų draugų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Verta rinktis temines atostogas

Kiekvienas turi pomėgių, kurie yra tarsi balzamas širdžiai – atgaivina ir pakelia nuotaiką net sunkiausią akimirką. Galbūt Jums patinka tapyba, o gal dievinate jodinėjimą, nors Jūsų draugams tai atrodo bevertė turtingųjų pramoga? Atostogos vieniems yra puikus šansas pagilinti žinias ir nuostabi proga susipažinti su bendraminčiais. Netingėkite pagooglinti apie galbūt Jūsų pasirinktoje šalyje egzistuojančius bendraminčių klubus. Paprastai tokios draugijos stengiasi suderinti hobius su poilsiu, surasdami tam tinkamus viešbučius ar net vietoves.

REKLAMA

Tamsioji pusė

Viešbučio kambarys

Daugelis keliaujančių, ypač ne vieni, dažnai mano, kad viešbučio kambarys vienam asmeniui yra pigesnis nei, tarkime, dvivietis ar net trivietis. Deja, realybė yra kitokia, nes viskas paremta ekonominiais sumetimais.

Nesvarbu, ar kambaryje gyvens vienas, ar daugiau asmenų – jį sutvarkyti prireiks kambarinės, o ir vienas žmogus elektros iš esmės sunaudos tiek pat, kiek ir du ar daugiau. Todėl nereikėtų nustebti, kad vienvietis kambarys kainuos kone dvigubai daugiau, o apie specialius pasiūlymus reikėtų išvis pamiršti.

REKLAMA

Kelionių paketai

Kelionių organizatoriai paprastai siūlo paketus, orientuotus į bent du žmones, kadangi didžiąją kainos dalį sudaro viešbutis. Nereikėtų nustebti, kad susigundžius pasinaudoti reklamuojamais pasiūlymais už ypatingą kainą, Jums bus parodyta visiškai kitokia kaina arba pasiūlyta susirasti kelionės draugą, su kuriuo savaitę ar dvi miegosite po viena antklode...

Slogi nuotaika

Nors išvardinta daug pozityvių dalykų, kodėl keliauti vienam yra gerai, daliai žmonių tokia kelionė kels tik blogas emocijas. Dažniausiai taip nutinka, nes žmonės ar aplinkiniai nuteikia, kad jie daro netinkamą sprendimą, t.y. keliauti vieniems turi būti nepriimtina. Kiti iš prigimties yra kompanijos žmonės, todėl neužmezgę kontaktų su kelionėje sutiktais žmonėmis gali labai nusivilti. Kaip ten bebūtų, visuomet nors kartą verta išbandyti ir sužinoti kiek daugiau apie save.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Makaliaus nuomonė

Pastebiu, kad kuo toliau – tuo sunkiau su draugais ištrūkti pailsėti į kokią nors Europos šalį. Vieni dirba, kiti negali dėl mokslų. Matyt, toks jau tas šiuolaikinis gyvenimo būdas – mažai laiko sau pačiam. Jau nekart teko išbandyti kelionę vienam – žinokite, tikrai nebuvo taip blogai, kaip maniau. O ir grįžau pailsėjęs nuo artimųjų ir draugų. Svarbiausia – buvau pasiilgęs bendravimo su jais, ko šiuo metu širdyje taip trūksta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų