REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė nėra linkusi pritarti, kad vaikus iki 12 metų auginantys tėvai rugsėjo 1–ąją gautų oficialų laisvadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Nutarimo projekte, kurį Ministrų Kabinetas svarstys trečiadienį, teigiama, kad ir dabar jiems yra sudaryta galimybė pirmąją mokslo metų dieną ar dalį šios dienos neatvykti į darbą.

REKLAMA

Pasak Vyriausybės, tėvai gali pasinaudoti papildomomis poilsio dienomis, kurios nustatytos Darbo kodekso 214 straipsnyje. Pagal šį straipsnį darbuotojams, auginantiems neįgalų vaiką iki 16 m. arba du vaikus iki 12 m., suteikiama viena papildoma poilsio diena per mėnesį, o auginantiems tris ir daugiau vaikų iki 12 m. – dvi dienos per mėnesį, mokant darbuotojui jo vidutinį darbo užmokestį.

„O tais atvejais, kai augina vieną vaiką iki 12 m., gali reikalauti suteikti nemokamų atostogų ar susitarti dėl kasmetinių atostogų, ar neatvykti į darbą administracijos leidimu“, – teigiama Vyriausybės nutarimo projekte.

REKLAMA
REKLAMA

Jame taip pat pažymima, kad jei tėvams, auginantiems vaikus iki 12 m., rugsėjo 1–ąją būtų suteiktas laisvadienis reikėtų papildomų biudžeto lėšų.

„[...] kadangi darbuotojams, auginantiems vieną vaiką iki 12 m., nedirbant pirmąją mokslo metų dieną būtų mokamas vidutinis jų darbo užmokestis, o tuo tarpu darbuotojams, atliekantiems jų darbus, būtų taip pat apmokama už atliktus darbus“, – teigiama nutarimo projekte.

Seime svarstomos Darbo kodekso pataisos, pagal kurias už rugsėjo 1–ąją suteiktą laisvadienį darbuotojui būtų mokamas jo vidutinis darbo užmokestis. Laisvadienį galėtų imti darbuotojas, auginantis bendrojo lavinimo mokykloje besimokantį vaiką iki 12 metų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų