REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ką tik nuo podiumo nužengę modeliai, asmeniniai liokajai, 300 svarų sterlingų kainuojančios jūrų sraigės, aukso lakštais dengti triufai ir 60 tūkstančių svarų vertės šampano buteliai – tai tik kruopelė prabangos, laukiančios karališkųjų vestuvių dalyvių.

REKLAMA
REKLAMA

Jei tiksliau, minėtoji prabanga šį penktadienį Londone bus prieinama tik tokio pat karališkojo kraujo asmenims, kaip prie altoriaus žengsiantis Jungtinės Karalystės princas Viljamas.

REKLAMA

O karūnuotų personų desantas šią savaitę Didžiosios Britanijos sostinėje bus tikrai nemažas – arba, greičiau, beprecedentis. Tad visa mieste sutelkta prabangos industrija – penkių žvaigždučių viešbučiai, ekskliuzyviniai restoranai, privatūs vairuotojai ir net asmeniniai apsipirkimo konsultantai, – ruošiasi didžiausiam šiuolaikinėje istorijoje turtuolių antplūdžiui.

Į Jos Didenybės anūko princo Viljamo ir jo išrinktosios Keitės Midlton vestuves balandžio 29-ąją pakviesta keturios dešimtys karūnuotų valstybių vadovų, tokių kaip Brunėjaus sultonas, Tongos karalius ir Švedijos kronprincesė (kartu su savo vyru, lengvojo kultūrizmo ekstreneriu). Pridėjus antrąsias puses, apsaugą, vaikus bei kitus asmeninės palydos narius, kažin ar verta stebėtis, jog brangiausios Londono parduotuvės, viešojo maitinimo įstaigos ir viešbučiai tikisi rekordinio uždarbio.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, ne visi svečiai galės smagiai pasilinksminti vestuvių puotoje ir ramiai praleisti laisvalaikį mieste. Dar priešvestuvinę savaitę buvo paskelbta, kad prie „The Dorchester“ viešbučio bus rengiama protesto demonstracija prieš ten apsistosiantį Svazilendo karalių Msvatį III su visa jo penkių dešimčių žmonių palyda. Pirmiausia daugpatyste garsėjantis monarchas yra vienas iš kelių autokratų ir diktatorių, kurių pakvietimas į vestuves nuoširdžiai supykdė britus (tarp jų pakliuvo ir jau minėtas Bahreino sultonas, taip pat Zimbabvės vadovas Robertas Mugabė, Saudo Arabijos šeichai). Vietos politikos aktyvistai apkaltino Elžbietą II karališkąjį kraują vertinant labiau nei žmogaus teises. Rūmai pabandė nuslopinti aistras paaiškindami, jog visi karūnuotieji svečiai buvo kviesti paklūstant amžių senumo tradicijoms, be to, galutinį svečių sąrašą patvirtino Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerija. Nelabai pavyko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiti Londono viešbučiai po savo langais tikisi išvengti tokių nemalonių akcijų. Štai „The Langham“ viešbutyje visi trys prabangūs penthauzo apartamentai buvo užsakyti dar gerokai iki išsiuntinėjant kvietimus į karališkąsias vestuves. Pirmuosius užsakė 235 kvadratinių metrų apartamentus, iš kurių atsiveria vaizdas kone į visą miestą.

„May Fair“ viešbutyje, nepatvirtintais duomenimis, apsistos kelių Europos ir Artimųjų Rytų karališkųjų šeimų nariai. Kol kas neaišku, kuriai iš tų šeimynų atiteko geidžiamiausi – penthauzo – apartamentai su garsiąja saulėtąja terasa, kurios nepasiekia apačioje besidriekiančio miesto triukšmas.

REKLAMA

Praėjusią savaitę jau nebeliko nė vienos laisvos vietos nė viename penkių žvaigždučių viešbutyje. Juolab kad kai kurie jų, pavyzdžiui, „Connaught“, „Berkeley“, „Claridge“ ar „Hyatt Regency“, už penthauzo apartamentus prašo vidutiniškai „tik“ 6 tūkstančių 300 svarų sterlingų už naktį, o svečiai gauna jų monogramomis puoštą patalynę ir vonios chalatus. Už 36 tūkstančius kainuojantį „karališkąjį paketą“ šeši svečiai gali keturias naktis praleisti karališkuose apartamentuose – 370 kvadratinių metrų ploto komplekse su marmurinėmis voniomis, privačia sporto sale, miniatiūriniu rojaliu, asmeniniu daimleriu su vairuotoju, virėju ir liokajumi, prieš tai patarnavusiu Britanijos karališkajai šeimai.

REKLAMA

Vos porą žvaigždučių turintys Londono viešbutukai net ir tie šiomis dienomis plešia už savo paslaugas tiek, tarsi turėtų visas penkias.

Neliks mėlynojo kraujo svečiai Londone ir be pramogų. Užsienio monarchų atstovai, Amerikos turtuoliai ir rusų oligarchai jau kadaise užsakė bilietus į įvairiausius renginius ir kviestinius pietus. Pavyzdžiui, šį ketvirtadienį, princo Viljamo tuoktuvių išvakarėse, „Hakkasan MayFair“ restoranas bus užsakytas vienam „labai svarbiam“ svečiui. Klientas jau iš anksto užsisakė ne tik stalelį, bet ir kelis firminius patiekalus – 328 svarus sterlingų kainuojančių jūrų sraigių, kelias porcijas kiniškai paruoštos anties ir juodųjų ikrų, už kurių lėkštelę prašoma 165 svarų. Tą patį vakarą kitame Londono „Sketch“ restorane privačioje salėje užsakyti septynių patiekalų pietūs šešiems asmenims užsakovui atsieis po 95 svarus kiekvienam. Kiek kainuos pietūs svečių asmens sargybiniams, kuriems nurodyta pastatyti stalą greta, nežinoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, pasak žinovų, pagrindinis ženklas, kad Londone šią savaitę susirinks turtingiausi ir galingiausi planetos žmonės, yra ne sausakimši viešbučiai ir restoranai, bet... pasaulinio lygio modelių ir prabangių automobilių gausa didmiesčio gat-vėse. Didžiosios Britanijos sostinė jau seniai nebuvo mačiusi tiek vakarėlių ir pobūvių, kiek vyks artimiausiomis dienomis, o kvietimai į juos paprastai dalijami pagal turtus ir grožį.

SERGEJUS STONKUS

Panevėžio balsas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų