REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europa turėtų ne kalbėti apie sankcijas Baltarusijai, o padėti šaliai, kuri daug nuveikė Černobylio katastrofos padariniams likviduoti. Tai antradienį pareiškė Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, kurį cituoja agentūra "RIA Novosti"."Ar galima skelbti kokias nors sankcijas šaliai, kuri dėl kitų aplaidumo (Černobylio katastrofos) labiausiai nukentėjo?... Ožiai jie (europiečiai). Aš daugiau nenoriu apie šitą tautą kalbėti", - sakė A. Lukašenka lankydamasis Gomelio srityje, kuri ypač nukentėjo dėl Černobylio avarijos.

REKLAMA
REKLAMA

Anot prezidento, Europa laiko Baltarusiją konkurente. "Mes europiečiams esame ideologiniai priešininkai. Mes esame žmonės, kurių gyvenimo būdas yra kitoks. Būtent todėl Europa nori prieš mus kovoti", - tęsė A. Lukašenka.

Jis pabrėžė, kad Baltarusijoje būtinai bus statoma branduolinė elektrinė. Tai esą yra tik laiko klausimas. "Vakarai finansuoja opoziciją, kad nuteiktų žmones prieš jėgainės statybą. Kodėl duodami pinigai? Nes mes konkuruosime su Baltijos šalimis ir Lenkija", - sakė prezidentas. Jis paminėjo 90 mln. dolerių, kuriuos ES esą skyrė baltarusių opozicijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų