REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kyšininkavimu kaltinamo parlamentaro Evaldo Lementausko atėjimas į Seimą kenkia Lietuvos politinei sistemai ir skatina rinkėjų nusivylimą, pareiškė Seimo Pirmininkė Irena Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienio rytą „Žinių radijuje„ I. Degutienė, komentuodama E. Lementausko kreipimąsi į Seimo etikos ir procedūrų komisiją dėl jos esą „melagingos informacijos, paskleistos radijo eteryje“, teigė, kad puolimas yra geriausia gynyba.

REKLAMA

„Kiekvienas Seimo narys turi teisę, jeigu jam kažkas nepatinka arba kažkokio politiko pasisakymas, kreiptis į Etikos komisiją. Jis tą ir padarė. Tačiau tikrai nemanau, kad E. Lementauskas įsižeidė dėl kažkokių netikslumų. Pasakiau, kad jis pašalintas iš partijos, tik tiek žinau, kad tą ne kartą sakė ir buvusios jo partijos bičiuliai, kad jis nėra partijos narys. Pasirodo, jis sustabdęs narystę partijoje. Nesu Tvarkos ir teisingumo partijos narė, ir tų tikslumų ar pašalintas, ar ne, ar pats pasitraukė (nežinau.–ELTA). Bet iš esmės jis nėra tos partijos narys, tik atėjęs pagal tos partijos sąrašą, čia ir yra esmė, jisai nėra Tvarkos ir teisingumo partijos frakcijoje ir iš karto nueina į mišrią Seimo narių frakciją arba grupę. Tai čia ir buvo mano pagrindinis dalykas, kaip tada sakiau, ir dabar galiu pakartoti, kad tokią situaciją vertinu neigiamai ir su tokiais rimtais įtarimais žmogus ramiai ateina į Seimą pagal sąrašą. Dėl to tokie dalykai daro žalą ir visų politikų reputacijai, kenkia visai mūsų Lietuvos politinei sistemai ir tik skatina rinkėjų nusivylimą", –kalbėjo parlamento vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

I. Degutienė atmetė teiginius esą ji naudojasi autoritetu, įtaka visuomenei ir kišasi į teismų darbą.

Kaip jau buvo skelbta, E. Lementauskas kreipėsi į Seimo etikos ir procedūrų komisiją dėl Seimo Pirmininkės I. Degutienės „melagingos informacijos, paskleistos radijo eteryje".

Politikas paprašė įvertinti, ar I. Degutienės elgesys viešai skleidžiant melagingą informaciją bei galimai formuojant išankstinį Seimo laikinosios tyrimo komisijos sprendimą neprieštarauja valstybės politikų elgesio teisingumo, sąžiningumo ir nešališkumo principams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak E. Lementausko, Seimo Pirmininkė I. Degutienė „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ viešai paskelbė informaciją, neva E. Lementauskas pašalintas iš partijos. Toje pačioje radijo laidoje Seimo Pirmininkė, anot parlamentaro, tvirtino, kad sudaryta komisija vienbalsiai pritarė E. Lementausko patraukimui baudžiamojon atsakomybėn ir esą „jo imunitetas praktiškai sustabdytas".

Kaip ELTA jau skelbė balandžio 19 d., Seimas sudarė laikinąją tyrimo komisiją, kuri spręs, ar patenkinti generalinio prokuroro prašymą ir leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti Seimo nario E. Lementausko laisvę.

Parlamentarai pavedė komisijai, kurioje dirbs 12 Seimo narių, tyrimą atlikti iki balandžio 28 d.

Baudžiamosios bylos duomenimis, E. Lementauskas kaltinamas bandymu papirkti Vilniaus miesto tarybos narį. Norint teisme toliau nagrinėti bylą, būtina panaikinti jo teisinę neliečiamybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų