REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos įtikinėjimai, jog naujoji atominė elektrinė Lietuvos pašonėje bus statoma viešai ir skaidriai, –melas. Jis skleidžiamas tuo metu, kai pasaulis mini Černobylio katastrofos 25-ąsias metines.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar Vilniuje minėtos Černobylio katastrofos 25-osios metinės. Piktintasi atominės elektrinės statyba Baltarusijoje. M.Kulbio nuotr.

REKLAMA

Apie būsimos atominės elektrinės statybų skaidrumą ir jos saugumą suokiančio A.Lukašenkos valdininkai neleidžia net nufilmuoti būsimų statybų aikštelės Astravo vietovėje, esančioje pusšimtis kilometrų nuo Lietuvos sienos.

Tuo, kiek vertos Baltarusijos režimo kalbos apie šių statybų viešumą ir skaidrumą, įsitikino „Lietuvos ryto" televizijos žurnalistai.

„Nematome reikalo jums ir kitoms užsienio televizijoms domėtis šiuo dalyku", – toks paaiškinimas nuskambėjo iš už užtrenktų Minsko durų.

REKLAMA
REKLAMA

Apie planus statyti naują atominę elektrinę A.Lukašenka ėmė kalbėti po to, kai apie savo naujos atominės elektrinės projektą prabilo Lietuvos politikai.

Kaimyninės valstybės diktatorius bedė pirštu kone į pačią Vilniaus pašonę – vos pusšimtis kilometrų nuo mūsų sostinės esantį Astravą.

Oficialusis Vilnius visuomet demonstravo, kad baltarusių planus statyti savąją atominę elektrinę vertina skeptiškai.

„Jie tam neturi pinigų ir apskritai tai yra viešieji ryšiai, kurie skirti mums pagąsdinti", – maždaug taip galima apibūdinti nuomonę, vyravusią Lietuvos valdančiojo elito gretose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Regis, šios nuomonės iki šiol tebesilaiko ir pats Lietuvos energetikos ministras Arvydas Sekmokas. Jis nesusvyravo net ir po to, kai oficialią sutartį dėl naujos atominės elektrinės statybų su Baltarusijos valdžia pasirašė pats Rusijos premjeras Vladimiras Putinas.

A.Sekmokas pareiškė, kad statybų realumu patikės tik tuomet, kai išvys „statybų leidimą„, rašo  „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų