REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

25 metus kalėti už narkotikus, kurie nekvaišina

Tikriausiai esate girdėję nusiskundimų, kad į Lietuvą atvežamos pačios pigiausios, prasčiausios, o neretai net išvis brokuotos prekės. Pasirodo, kad net ir kvaišalai mūsų narkomanams iš užsienio slapta atvežami nusivadėję, nesvaiginantys.

REKLAMA
REKLAMA

Trims jaunuoliams, iš Ispanijos atboginusiems 10 kilogramų kanapių dervos, dabar visai nejuokinga, nes už nekvaišinančius, „nevežančius“ narkotikus jie nubausti kaip už gerus – net 25 metais kalėjimo!

REKLAMA

Ar pastebėjote, kaip šiuolaikinis jaunimas kartais vaikosi greito uždarbio? 26 metų telšiškis Dovydas Šarkauskas – būtent toks. Prieš porą metų jis nugirdo, kad Ispanijoje „iš po skverno“ labai pigiai pardavinėjami lengvieji narkotikaikanapių derva, kurią perpardavus Vokietijoje galima susižerti gražaus pinigo...

Kanapės, marihuana – tai lengvieji narkotikai, kai kuriose Europos šalyse, pavyzdžiui Olandijoje, net legalizuoti. Nes „papešus“ kanapių suktinės dūmo nebūna abstinencijos, nesivysto priklausomybė narkotikams, o tik lengvai apsvaigstama, panašiai kaip nuo lietuviško stipriojo spirituoto alaus. Sako, net ir skonis panašus – burnoje būna lyg arklių stovėta.

REKLAMA
REKLAMA

Dervą pirko Ispanijoje

Taigi 2009-ųjų vasarį D. Šarkauskas savo pažįstamam bendraamžiui Evaldui Kasparui įteikė pinigų ir pasiuntė į Ispaniją nupirkti 10 kilogramų kanapių dervos, o paskui ją nuvežti perparduoti į Vokietiją iš anksto sutartam kitam tipeliui, kuris pardavinėja kvaišalų suktines jaunimui vietinėje diskotekoje. Organizatorius tik užmiršo senų žmonių išmintį, kad nevalia imtis darbo, kurio neišmanai – ir pats apsijuoksi, ir žmones prajuokinsi.

Kritęs į savo lengvąjį „Volvo S80“ automobilį, E. Kasparas nuvyko į Ispaniją. Čia, Benidoro mieste, susirado pogrindinį vertelgą Martiną ir iš jo už 6000 eurų nusipirko 10 kilogramų kanapių dervos. Pats narkotikų nerūkantis E. Kasparas apie kanapes išmanė ne daugiau nei mūsų premjeras apie ekonomiką, todėl užmokėjo už prekę pasitikėdamas pardavėjo žodžiu, neišbandęs, nepatikrinęs – dėl to vėliau ilgai graužė nagus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paslėpęs maišą su kanapių derva mašinos greičių dėžėje, po paros E. Kasparas jau buvo Vokietijoje, Stendalio mieste. Čia jį pasitiko D. Šarkausko įspėtas narkotikų pirkėjas – kažkoks vokietis Viktoras Evertas. Pastarasis, kaip tikras profesionalas, gavęs ir pasidėjęs garaže tą dervą, pareiškė užmokėsiąs tik kai ją pats išbandysiąs.

Šlamštą – į Lietuvą

„Tu man tikrai narkotikų atvežei ar tik raugintą asilo šūdą?! – jau kitą dieną ant E. Kasparo rėkė vokietis V. Evertas. – Aš ir pats tą jūsų dervą išbandžiau, ir draugai rūkė – visiškai nesvaigina! Dėk tą mėšlą kur nori, iš manęs jos niekas nepirks, todėl aš už tokias kanapes nemokėsiu nė cento!“

REKLAMA

Telefonu išgirdęs blogą naujieną, D. Šarkauskas apniuko – į niekam tikusią prekę sukišta net per 20 000 litų, vokiečiai nuo jos suka nosis, neperka, o gaudyti apgaviką ispaną – tas pat, kas vėją laukuose. Ką gi, D. Šarkauskas nutarė niekam tikusią prekę – o kur daugiau dėsis – iškišti Lietuvoje.

2009-ųjų kovo mėnesį su pažįstamu bendraamžiu Aurimu Balbušovu D. Šarkauskas mikroautobusu „MB Sprinter 312“ nuvažiavo į Vokietiją ir iš V. Everto garažo pasiėmė tuos išpeiktus narkotikus. Paslėpė kuprinėje, šią dar apmetė drabužių krūva, ir taip sėkmingai parvažiavo į Lietuvą. Tai nebuvo sunku, nes valstybių sienos dabar beveik nesaugomos.

REKLAMA

Buvo seniai sekami

Tėvynėje D. Šarkauskas po gerą gabalą dervos atpjovė dviem kanapių dūmo mėgėjams – paprašė pabūti ekspertais ir tarti savo svarią nuomonę. Ką „specialistai“ atsakė, jau nebesužinosime, nes po keleto parų D. Šarkauską, A. Balbušovą ir E. Kasparą suėmė policija. Trijulė sulaikyta dviem automobiliais per 7 kilogramus nelemtosios kanapių dervos pervežanti į Telšius. Dalis šio narkotiko per kratą rasta D. Šarkausko garaže.

Savo nelaimei, įkliuvėliai nežinojo, kad juos jau senų seniausiai, gal net nuo pačios Ispanijos, seka kriminalistai. Kol Dovydas su Aurimu svarstė, ką tyrėjams nutylėjus, E. Kasparas, gelbėdamas savo kailį, suskubo pirmas prisipažinti ir kaltę suvertė bendražygiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išsivysčiusiose Vakarų šalyse ne tik narkotikai kokybiški, ten ir bausmės už juos atitinkamos – pagal kvaišalų pavojingumą. Kitaip yra Lietuvoje – čia įstatymai neretai prasilenkia su logika.

Už rūkyti netinkamą, nesvaiginantį maišą kanapių dervos D. Šarkauskas nuteistas kalėti 14, o A. Balbušovas – 11 metų. „Išdavikui“ E. Kasparui dovanota, jis atsipirko pora metų lygtinai ir prievole nemokamai atidirbti 200 valandų slaugos ligoninėse ar senelių namuose.

Sigitas STASAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų