REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sutartis su Valdovų rūmų rangovu Panevėžio statybos trestu (PST) bus nutraukta ir skelbiamas naujas konkursas, teigia Premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, tai nuspręsta praėjusią savaitę vykusiame pasitarime. Premjero teigimu, reikia baigti diskusijas ir kuo skubiau užbaigti pirmojo etapo darbus.

REKLAMA

„Baigiam tas diskusijas, nutraukiam (sutartį), skelbiam naują konkursą, skubam su darbais, ir tikimės, kad bent pirmojo etapo darbai kur kaip įmanoma greičiau užbaigti“, – Lietuvos radijui antradienį teigė A. Kubilius.

Iki 2013 metų, kai Lietuva pirmininkaus Europos Sąjungai, norima užbaigti Valdovų rūmų statybos pirmąjį etapą. Šįmet darbams numatoma skirti 16 mln. litų. Iš viso parengti rūmus 2013 metų renginiams prireiktų 32 mln. litų. Visiems Valdovų rūmams atkurti, skaičiuojama, reikės per 360 mln. litų.

Teigiama, kad rūmų atkūrimo kaina nuo 2001 metų padidėjo daugiau kaip 250 mln. litų. Generalinė prokuratūra vykdo ikiteisminį tyrimą dėl galimo didelės vertės svetimo turto iššvaistymo ir piktnaudžiavimo atstatant Valdovų rūmus. Viešųjų pirkimų tarnyba teigia, kad Valdovų rūmų rangos sutartis su PST turi būti nutraukta, tačiau tokiu atveju generalinis rangovas grasina teismu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų