REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kasmetinė IBM interneto ir IT saugumo ataskaita „X-Force Trend & Risk Report" atskleidė, kad praėjusiais metais vartotojai susidūrė su iki šiol neregėtomis interneto grėsmėmis. Ekspertų teigimu, kasmet jos darosi vis sudėtingesnės ir sugeba apeiti net patikimas apsaugos programas.

REKLAMA
REKLAMA

Ataskaitoje nurodoma, kad 2010 m. informacinių technologijų saugumo sektorius patyrė pačius moderniausius taktinius įsilaužimus per visą interneto istoriją, o bendras žalingų programų skaičius, lyginant su 2009 metais, išaugo 27 proc. , teigiama IBM pranešime.

REKLAMA

Pasak bendriovės atstovų, internetinių atakų tendencijos rodo, kad virtualūs nusikaltėliai daugiau dėmesio skiria atakų kokybei, o ne kiekybei. Tai patvirtina sumažėjęs paprastų internetinių atakų (angl. – pishing) skaičius ir žymiai išaugusi suasmenintų ir individualiam taikiniui skirtų atakų (angl. spear pishing) statistika. Pastebima, kad praėjusiais metais mažėjo bendras nepageidaujamų elektroninių laiškų kiekis, tačiau jie tapo vis sunkiau sustabdomi elektroninio pašto sistemų filtrais.

REKLAMA
REKLAMA

„X-Force“ saugumo ataskaitos sudarytojams vis didesnį nerimą kelią naujos kartos technologijų saugumas. Sparčiai vystantis ir plintant internetinei kompiuterijai (angl. - cloud computing) ir augant išmaniųjų telefonų naudotojų skaičiui, IBM ekspertai prognuozuoja, kad ypatingą dėmesį teks sutelkti šių technologijų saugumo užtikrinimui. Jau dabar didelių įmonių saugumo specialistai susiduria su problema, kai asmeniniai darbuotojų mobilieji telefonai tampa visos organizacijos informacinės sistemos saugumo spraga. Vis daugiau konfidencialios informacijos perkeliant į internetinės kompiuterijos tinklus, saugumo ekspertams jau tenka ieškoti naujų būdų juos apsaugoti.

„X-Force“ saugumo ataskaita kiekvienais metais parengiama remiantis duomenimis iš IBM kompiuterių grėsmių duomenų bazės, daugiau nei 13 milijardų saugumo operacijų stebėjimo visame pasaulyje bei globalaus nepageidaujamų laiškų srauto monitoringo. Šiuos stebėjimus ir duomenų analizę atlieka IBM specialistai devyniuose IBM Saugumo Operacijų centruose ir neseniai įsteigtame Pažangaus Saugumo Europoje institute, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų