REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien prasideda svarbiausio Europos futbolo turnyro – UEFA Čempionų lygos – pusfinalių etapas. Pirmose rungtynėse Vokietijoje ginklus surems Gelzenkircheno „Schalke“, iš tolesnės kovos eliminavusi Milano „Inter“, bei Anglijos pirmenybių lyderiai „Manchester United“ futbolininkai.

REKLAMA
REKLAMA

„Schalke 04“ (Vokietija) - „Manchester United“ (Anglija) (21.35 val. tiesioginė transliacija per TV6).

REKLAMA

Kelionė iki pusfinalio: „Schalke“ pirmajame varžybų etape surinko 13 taškų ir triumfavo B grupėje, už nugaros palikdama „Lyon“, „Benfica“ ir Tel Avivo „Hapoel“. Aštuntfinalyje vokiečių laukė ispanų „Valencia“, kuri buvo laikyta nežymia poros favorite. Visgi po lygiųjų išvykoje „Schalke“ įveikė varžovus namie ir pateko į ketvirtfinalį, kuriame iš kovos eliminavo Milano „Inter“ - praėjusio sezono Čempionų lygos nugalėtojus. Seriją vokiečiai laimėjo įspūdingu rezultatu 7:3.

REKLAMA
REKLAMA

„Manchester United“ pirmajame etape užtikrintai nugalėjo C grupėje, kur per šešis mačus į savus vartus praleido vos 1 įvartį. Aštuntfinalyje anglai po atkaklios kovos palaužė prancūzų „Marseille“ ir žengė į ketvirtfinalį, kur laukė grėsmingasis „Chelsea“. Visgi Sero Alexo Fergusono auklėtiniai įrodė, jog yra pajėgesnė komanda ir laimėjo abejas rungtynes.

Mintys prieš rungtynes: „Esame panašioje pozicijoje kaip ir prieš ketvirtfinalį“, - sakė komandos treneris Ralfas Rangnickas. „Esame aiškus autsaideriai ir visi tikisi pamatyti “Man Utd„ pergalę.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jie turi nemažai 29-33 metų futbolininkų, todėl patirtis bus “United„ pusėje. Be to, jie turi Rooney ir Hernandezą, todėl jų atakuojančios pajėgos yra puikios.“

Vokietis taip pat labai laukė susitikimo su Seru Alexu Ferugsonu, pavadindamas škotą „ikona“: „Labai laukiu, kai galėsiu su juo susitikti akis į akį prieš ir po rungtynių.“

„Jie pasiekė Čempionų lygos pusfinalį, todėl turi būti gera komanda“, - dėstė „Man Utd“ gynėjas Johnas O'Shea. „Tiesa, negalėčiau sakyti, jog būtume patenkinti lygiosiomis.“

REKLAMA

„Esame favoritai ir tai galbūt pridės šiek tiek spaudimo, tačiau komanda, kuri įmušė tiek įvarčių į “Inter„ vartus turi būti ypatinga. Turime parodyti jiems mūsų istoriją – kodėl mes patenkame į finalus, kodėl esame juos laimėję“, – pridėjo airis.

Įdomus faktas: „Manchester United“ ir „Schalke“ iki šiol niekuomet nebuvo susitikę jokiuose futbolo turnyruose.

Traumos: Gerų naujienų sulaukė „Schalke“ treneris Rangnickas – į rikiuotę grįžta nedidelius sužeidimus išsigydę Kyriakos Papadopoulous ir Peeras Kluge. Neaišku, ar galės rungtyniauti Benediktas Howedesas, tačiau neabejojama, kad vokiečiai padarys viską tam, jog pastatytų gynėją ant kojų.

„United“ gretose neišvysime Dimitaro Berbatovo ir Darreno Fletcherio, tačiau daugiau problemų raudonieji velniai neturi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų