REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Draudikai primena, kad turintys gyvybės draudimo sutartis gyventojai gali suskubti pasinaudoti gyventojų pajamų mokesčio (GPM) lengvata ir susigrąžinti iki 15 proc. per metus sumokėto GPM. Tai padaryti jie turėtų iki gegužės 2 dienos.

REKLAMA
REKLAMA

„ERGO Life Insurance“ SE Draudimo departamento direktorė Aistė Rudžinskytė teigia, kad valstybė skatina savarankišką ilgalaikį taupymą, todėl pasirinkusiems investicinį, tradicinį kaupiamąjį gyvybės draudimą, studijų draudimą taiko GPM lengvatą.

REKLAMA

Jeigu gyvybės, studijų draudimo įmokos siekia iki 25 proc. gyventojo apmokestinamųjų pajamų, deklaruojant pajamas galima susigrąžinti iki 15 proc. per metus sumokėto GPM.

Ekspertė taip pat atkreipia dėmesį, kad svarbu įvertinti draudimo sutarties sąlygas, kad būtų galima maksimaliai išnaudoti valstybės teikiamas lengvatas. „Pasitaiko, kad gyventojai, mokantys gyvybės draudimo įmokas pagal sutartį, sudarytą sutuoktinio naudai, nežino, kad jie deklaravę pajamas taip pat gali susigrąžinti permokėtą GPM“, – pasakoja A. Rudžinskytė. Ji taip pat pastebi, kad apdraustam vaikui sulaukus pilnametystės, vertėtų peržiūrėti draudimo sutarties sąlygas ir apgalvoti, ar nebūtų tikslinga pakeisti naudos gavėją draudimo termino pabaigoje į save ar sutuoktinį.

„ERGO Life Insurance“ SE per pirmą šių metų ketvirtį pasirašė daugiau nei 14 mln. litų gyvybės draudimo įmokų – beveik trečdaliu daugiau nei per praėjusių metų tą patį laikotarpį. Per pirmą ketvirtį bendrovės išmokėtų išmokų suma siekė 6,2 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų