REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy susitiks su Italijos premjeru Silvio Berlusconi aptarti migrantų iš Šiaurės Afrikos klausimą. Italija tūkstančiams imigrantų išdavė vizas, kurios suteikia galimybę laisvai keliauti po Šengeno šalis, ir taip supykdė Prancūziją, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais į Pietų Italiją atvyko jau 25 tūkst. migrantų. Roma prašė Europos Sąjungos (ES) padėti jais pasirūpinti. Dauguma migrantų yra iš Tuniso ir nori vykti į Prancūziją pas savo giminaičius.

REKLAMA

Italija ir Prancūzija šį mėnesį susitarė paskirti jūrų ir oro patrulius, kad išvengtų žmonių iš Afrikos antplūdžio. Migrantų padaugėjo Šiaurės Afrikoje prasidėjus neramumams. Dauguma jų pirmiausia keliauja į Lampedūzos salą Italijoje, kuri yra apie 120 km nuo Tuniso.

Prancūzija sakė pripažinsianti migrantams Italijos išduotas laikinas vizas, bet pareiškė, kad nepriims į šalį tų, kurie negali finansiškai savęs išlaikyti.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę Prancūzijos žandarai Tuniso migrantus, mėginančius kirsti sieną iš Italijos, parsiuntė atgal.

Pranešama, kad abiejų šalių pareigūnai susitarė pakeisti Šengeno sutartį ir taip sugrąžinti valstybių sienų kontrolę. Pagal 1995-ųjų Šengeno sutartį, legalūs gyventojai iš daugumos ES šalių, Šveicarijos, Norvegijos ir Islandijos gali be vizų keliauti po Šengeno zoną.

N. Sarkozy ir S. Berlusconi taip pat aptars Italijos bendrovių valdymo perdavimą Prancūzijai bei šalių veiksmus dėl neramumų Libijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų