REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Estijoje tarp degalinių operatorių įsiliepsnojo tikras karas, rašo dv.ee. Panašų reiškinį buvo galima stebėti Lietuvoje 2010 metų rudenį, kai staiga vienai degalinei numušus benzino ar dyzelino kainą 10–20 ct, tuo netrukdavo pasekti netoliese esantis konkurentas. Konkurencijos taryba kažin ar čia galėtų įžvelgti susitarimą, vadinamą karteliu. Veikiau atvirkščiai – karo pradžią.

REKLAMA
REKLAMA

Šį kartą karas prasidėjo Estijoje. Degalinių operatorė „Neste“ (karų Lietuvoje pradininkė irgi būdavo „Neste Lietuva“, ir tai natūralu, nes jos degalų savikaina iš tiesų mažesnė – jį neprivalo mokėti atlyginimų darbuotojų armijai, o tik keliems, retkarčiais prižiūrintiems tvarką degalinėse) ketvirtadienį sumažino degalų kainas jau trečią kartą per savaitę.

REKLAMA

Naujosios kainos „Neste“ degalinėse tokios:

Futura 95 – 1,224 EUR (4,22 Lt)

Futura 98 – 1.264 EUR (4,36 Lt)

Futura Diisel – 1,239 EUR (4,27 Lt)

Iškart po to firma „Statoil“ 1 ct/l (3,45 ct/l) sumažino benzino kainas.

Pakoreguotos „Statoil“ degalų kainos:

Benzinas A 98 1,24 (4,29 Lt)

Benzinas A 95 1,256 (4,33 Lt)

Futura Diisel 1,255 (4,33 Lt)

Apie ketinimus mažinti degalų kainas pranešė ir „Olerex“. Šios kompanijos degalinėse benzinas A95 dabar kainuoja 1,224 EUR/Lt (4,23 Lt), A98 – 1,264 (3,46), dyzelinas – 1,239 (4,27 Lt).

REKLAMA
REKLAMA

Nuo konkurentų neatsilieka ir degalinių tinklo operatorė „Alexela“, kuri kainas sumažino irgi 1 euro centu.

Lietuvoje, be kita ko, tegu subtiliau, tačiau „Neste Lietuva“ lojaliems klientams (tiems, kurie turi nuolaidų korteles) savaitgaliais siūlo degalų nusipirkti gerokai pigiau, negu prekiauja konkurentai. Pavyzdžiui, šventinėmis Velykų dienomis dyzelinas kainuoja 4,29 Lt/l, o prieš porą savaičių net priminė jau beužmirštamus 2010-uosius – šis kuras kainavo mažiau nei 4 litus (3,97 Lt/l).

Šias nuolaidas „Neste Lietuva“ taiko jau gerą mėnesį, primindama apie savo veiklos Lietuvoje dvidešimtmetį. Tada, 1991-aisiais, „Neste“ kartu su Mažeikių naftos perdirbimo gamykla AB „Nafta“ ir naftos produktų prekybos mažmenininke AB „Lietuvos kuras“ įsteigė bendrąją  įmonę UAB „Litofinn service“. Tai buvo pirmoji stambi ir išties drąsi užsienio kapitalo investicija į dar mažai kieno pripažintą atkurtą nepriklausomą Lietuvą. Šios bendrovės pradėtos statyti stacionarios degalinės su parduotuvėmis buvo visiška naujiena buvusių konteinerinių degalinių fone. Net ir kitų investuotojų vėliau pastatytos stacionarios degalinės gyventojų dar ne vienerius metus buvo vadinamos „Neste“ tipo degalinėmis, pavyzdžiui: „Suomijos kapitalo bendrovė „Lietuva Statoil“ pastatė naują „Neste“ tipo degalinę“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų