REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžyje ar rajone kilus labai dideliam gaisrui, Panevėžio apskrities priešgaisrinei gelbėjimo valdybai (PGV) gali iškilti problemų operatyviai pasiųsti reikiamas pajėgas gelbėtojų. Visi ugniagesiai nuo metų pradžios eina nemokamų atostogų. Iki liepos mėnesio kiekvienas ugniagesys turi išeiti po 2 dienas, o administracija – po 3 dienas.

REKLAMA
REKLAMA

Turi mokėti priteistą žalą

Nemokamų atostogų jie eina, kad galėtų išmokėti teismo PGV priteistą 210 tūkstančių litų neturtinę žalą žuvusių per kraupią avariją 2009-ųjų sausį Panevėžio aplinkkelyje artimiesiems.

REKLAMA

Jų kolega gaisrinio automobilio vairuotojas Ramūnas Šinkevičius buvo pripažintas kaltu, kad, pasirinkdamas važiavimo greitį, neatsižvelgė į sudėtingas važiavimo ir meteorologines sąlygas, dėl ko įvyko eismo įvykis, du žmonės žuvo ir penki buvo sužaloti.

Nors teismas leido priteistą žalą išmokėti dalimis, Panevėžio priešgaisrinei gelbėjimo valdybai tai vis tiek didelė našta.

Juolab kad šiemet finansavimas ugniagesiams ir taip yra sumažintas – kaip ir visur, imtasi taupymo priemonių.

REKLAMA
REKLAMA

PGV viršininkas Arūnas Tautkevičius sakė, kad yra darbo užmokesčio įsiskolinimų. Praėjusiais metais pradėjus išmokėti priteistą žalą, pritrūkta pinigų ugniagesių algoms už gruodžio mėnesį. Teko skolintis iš kitų metų biudžeto.

Šiuo metu PGV yra nesukomplektuota 40 etatų. Naujų darbuotojų priimti negalima dėl tos pačios priežasties – lėšų darbo užmokesčiui stygiaus. Jeigu ne priteista žala, viršininkas skaičiuoja, kad mažiausiai 10 etatų jau galėjo būti užimta. PGV ugniagesių trūksta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų