REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apsirūpinti margučiais, dažais, bundančio miško gėrybėmis, prieš pat Velykas galėjai net neįėjęs į turgavietę. Šiaulių centrinio turgaus prieigose nuo ankstaus ryto virė prekyba, smagiai šurmuliavo ir pardavėjai, ir pirkėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Pamokymus dalijo veltui

Į audeklą su augalų šakelėmis įvyniotas ir dažuose virtas vištos kiaušinis – 2 litai, senoviniu būdu – vaško ornamentais margintas ir po to dažuose mirkytas kiaušinis – 2,5 lito. Margintas žąsies kiaušinis – 5 litai. Šie margučiai labiausia traukė jų pirkti atėjusiųjų akį.

REKLAMA

„Tikrus margučius dažniausiai perka dėl dovanų. O medinius, plastikinius, margintus pramoniniu būdu, labiau perka vaikai ir seni žmonės“, – savo pastebėjimais dalijosi šiaulietės pusseserės Vilma ir Rasa.

Radviliškietė Irena Laurutienė sėkmingai pardavinėjo vaško ornamentais išgražintus margučius, savo pačios pagamintus krienus, bei marčių nertas vištytes. Už dailius rankdarbius moteris prašė po pustrečio lito. Nežinantiems kaip pasidaryti vašku margintų kiaušinių – linksmai dalijosi šiuo patyrimu.

REKLAMA
REKLAMA

„Gaidelių jau nebeliko“, – sėkminga prekyba džiaugėsi radviliškietė, pastebėjusi, kad velykinių smulkmenų žmonės perka tik dėl to, jog už jas teprašoma lito kito.

Miško gėrybės – paklausi prekė

„Kokios Velykos be karklo šakelės su kačiukais?“ – pirkėjams šypsojosi Marija Kalinauskienė iš Norvaišių kaimo, per porą valandų spėjusi parduoti glėbį liauna žaluma apsipylusių beržo, miške rasto serbento, pražydusio karklo šakelių, žibučių. Pirkėjai nesiderėdami mokėjo po litą.

„Miškas, namų ūkis mus maitina ištisus metus,“ – sakė M. Kalinauskienė ir džiaugėsi, kad prieš Velykas ji sėkmingai parduoda net samanas pintame dubenėlyje margučiams dėti. Už tokį „Velykio lizdelį“, padabintą dar ir pavasariniu grybu ar kerpe, ji prašė 3 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš Kelmės rajono į Šiaulius kasdien su žibuoklių puokštelėmis atvažiuojanti Olia irgi buvo patenkinta pirkėjais. „Nors prieš šventes išaugo konkurencija – daugiau prekiaujančių žibutėmis – bet vis tiek namo grįžtu visas pardavusi,“ – sakė moteris, beveik penkiasdešimt litų prisidursianti prie bedarbės pašalpos.

Janina VANSAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų