REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicija žada pasistengti, kad Seimas kitą savaitę pareikštų bent netiesioginį nepasitikėjimą Andriaus Kubiliaus vadovaujama Vyriausybe – antradienį, Seimo plenariniame posėdyje bus surengta diskusija dėl balandžio 14–ąją parlamentarams pateiktos 2010 m. Vyriausybės ataskaitos.

REKLAMA
REKLAMA

Po šios diskusijos turėtų būti balsuojama, ar priimti rezoliuciją, kurioje įvertinama ataskaita. Rezoliucija nėra teisiškai įpareigojantis dokumentas, ir jei ji būtų nepriimta, premjeras neturėtų privalomai atsistatydinti, tačiau, kita vertus, politikai ir politologai atkreipia dėmesį, kad neigiama parlamento nuomonė faktiškai reiškia netiesioginį nepasitikėjimą Vyriausybe.

„Būdamas premjero vietoje nesijausčiau labai jaukiai, jeigu Seimas man ir visai Vyriausybei pareikštų tokį, kad ir netiesioginį bei teisiškai neįpareigojantį, bet vis dėlto nepasitikėjimą“, – sakė Seimo opozicijos lyderis, Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys. Tuo tarpu Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno Jurgio Razmos nuomone, „tėra tik teorinė galimybe, kad Vyriausybės ataskaitai nepritartų visas Seimas“, rašo Kauno diena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų