REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pavasaris ir artėjanti didžiausia jo šventė – Velykos – kviečia į jūsų namus gaivias spalvas, lengvesnius audinius, skaidresnes puošybos detales. Kokių pokyčių mums pasiūlytų interjero dizaineriai?

REKLAMA
REKLAMA

Pavasaris – norisi daugiau šviesos. Kaip pašviesinti kambarį neperdažant sienų?

Namams suteikti daugiau šviesos ne taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Keiskite minkštų baldų užtiesalus, staltieses ir servetėles, užuolaidas, o gal net ir kilimus nauja, šviesesne ir lengvesne namų tekstile. Paslėpkite visus tamsių spalvų suvenyrus, juos pakeiskite šviesiais, lengvais, dar geriau – šviesą atspindinčiais (stikliniais, krištoliniais).

REKLAMA

Beje, kaip teatras prasideda nuo rūbinės, taip namai – nuo prieškambario. Kodėl gi nepakeitus prie durų tiesiamo kilimėlio nauju – ryškesniu, žaismingesniu? Toks interjero mažmožis kainuoja nedaug, bet efektingai sukuria šventišką nuotaiką nuo pat slenksčio!

Kaip suteikti pavasario šventės laukimo nuotaiką namuose, kur vyrauja ramios, neutralios spalvos?

Neutralios spalvos – puiki erdvė jūsų fantazijai reikštis! Prie rusvos, pilkšvos, kitų švelnių, natūralių atspalvių paletės puikiai dera visos ryškios detalės. Labiausiai pavasariui nuteikia vaiskiai melsva, žolės žalumo, citrinos geltonio spalvų gama. O su oranžiniais ir raudonais tonais dar palūkėkite – jie gali namams padovanoti jau nebe pavasario, o vasaros koloritą. Pagalvėlės, minkštų baldų užtiesalai, servetėlės, vazos, indai – jei jie bus spalvingi ir matomi, namai akimirksniu suspindės džiugesiu!

REKLAMA
REKLAMA

Kokie namų dekoro elementai labiausiai sietini su Velykomis?

Be abejo, visų pirma – vazoje pamerktos šakelės. Sprogstančių lapelių žaluma visus namus pripildo pavasario dinamikos. Moliniuose ar pintuose induose  daiginami pavasario žalumynai – pavyzdžiui, pipirnės lapeliai, svogūnų laiškai – taip pat gali tapti žaismingu dekoro elementu, ypač jei jie, užuot tradiciškai puošę virtuvės palangę, atsidurs svetainėje ant židinio atbrailos, papuoš jūsų kavos stalelį ar miegamojo komodą.

Jei jūsų namuose yra vaikų – būtinai įtraukite į šventinę ruošą ir juos: iškarpykite kiaušinio formos žaisliukų pamerktoms šakelėms, apriškite daiginamas svogūnų galvas spalvotais kaspinėliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mažieji tikriausiai neįsivaizduoja Velykų ir be Velykų kiškučio personažo. Taigi pats metas iš žaislų dėžės traukti pliušinius kiškius ir triušius, papuošti

juos šventiškais rūbeliais (sijonėlį ar peleriną galima pagaminti ir iš krepinio popieriaus) ir tupdyti garbingoje matomoje vietoje!Žaismingai ir lengvai namų puošyboje atrodo drugelių, lauko gėlių motyvai.

Daugelyje tautų per Velykas įprasta savo aplinką puošti spalvotomis juostomis ir kaspinais. Kodėl gi nepritaikius šios tradicijos ir savo namuose? Žaismingai atrodys siauros juostelės kaspinėliais padailintos spintos durelių, stalčių rankenos, kambarinių gėlių vazonai.

REKLAMA

Ką dėti į Velykų krepšelį? Kuo pakeisti kičinius dirbtinius margučius?

Pintas krepšelis su margučiais – tokia pat svarbi Velykų dekoracija, kaip ir eglės šakelė su žaisliukais per Kalėdas. Koks šio krepšelio turinys? Na, žinoma, margučiai! Tačiau tikruosius margučius dažysime tik prieš pat Velykas, tad norint savo namuose įkurdinti dekoratyvinį krepšelį teks gerokai pasukti galvą, kuo juos kol kas pakeisti?

• Patogiausia ir paprasčiausia išeitis – šokoladiniai kiaušiniai. Jie atrodo dailiai ir nėra tuščia butaforija. Tačiau kartais toks variantas gali sukelti ir nepatogumų: žmonėms, kurie vengia saldumynų, tokia puošmena gali tapti tikrų iššūkiu. Todėl vertėtų paieškoti ir įvairesnių sprendimų.

REKLAMA

• Pamėginkite į Velykų krepšelį suberti dekoratyvinį džiovintų gėlių ir vaisių skiltelių popuri. Taip namams padovanosite ne tik naują puošmeną, bet ir aromatą.

• Į krepšelį galite įstatyti vieną ar keletą mažučių kaktusų su vazonėliais – tik pasirinkite labiausiai primenančius kiaušinių formą. Juos galite saikingai papuošti spalvotomis juostelėmis ar į žemę smeigiamomis dekoratyvinėmis puošmenomis.

• Jei kas nors iš namiškių moka velti – gana greiti gali prigaminti ir spalvotų veltinio margučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

• Natūralaus vaško kiaušinio formos žvakė – dar vienas įdomus sprendimas tiems, kas nenori įsileisti į namus dirbtinumo.

Generalinė tvarka namuose prieš Velykas – sena tradicija. O gal vertėtų tvarkantis ir perstatyti baldus?

Baldų perstatymas standartiniuose mažuose butuose – labiau ne sezoninės nuotaikos, o būtinybės padiktuotas veiksmas. Vis dėlto prieš šventę, pasitinkant pavasarį, vertėtų apgalvoti ir tokią galimybę. Juk kiekviena interjero permaina suteikia visų namiškių gyvenimui naujų pojūčių ir spalvų!

REKLAMA

Puikus būdas šiek tiek pakoreguoti namiškių įpročius – sustatyti baldus taip, kad žvilgsnis kryptų ne į televizorių ar stalą, o į lauką. Galbūt per langą atsiveria nuostabi miesto panorama? O gal į jį vis atsimuša liaunos medžio šakelės? Kai žvilgsnis kryps šia linkme, pavasario jūsų namuose tikrai bus daugiau!

Laura Barzdaitienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų