REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisingumo ministerija ieško naujų vadovų trims įkalinimo įstaigoms – Laisvės atėmimo vietų ligoninei, Kauno tardymo izoliatoriui ir Pravieniškių pataisos namams-atvirajai kolonijai.

REKLAMA
REKLAMA

Konkursai į dalį šių įstaigų buvo skelbti ir anksčiau, tačiau neįvyko dėl mažo pretendentų aktyvumo.

REKLAMA

Atvirumo ir skaidrumo politika paremti konkursai Kalėjimų sistemoje pradėti organizuoti prieš metus, pakeitus konkurso rengimo tvarką. Anksčiau atrankose į laisvės atėmimo įstaigų direktorių pareigas galėjo pretenduoti tik šioje sistemoje dirbantys pareigūnai. Teisingumo ministras Remigijus Šimašius sako, kad nauja tvarka inicijuota siekiant atverti šią sistemą, užtikrinti jos skaidrią veiklą bei suteikti galimybių konkursuose dalyvauti kuo platesniam ratui potencialių kandidatų.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinau, kad ilgą laiką iki tol vykdavę konkursai nesukeldavo ypatingo pasitikėjimo dėl uždarumo ir skaidrumo trūkumo. Tačiau skaidrumo ir atvirumo standartą pakėlus į kokybiškai aukštesnį lygį, tikiuosi aktyvaus tiek kalėjimų sistemos darbuotojų, tiek ir joje nedirbančių asmenų dalyvavimo, kad į šias svarbias ir atsakingas pareigas patektų to verti asmenys“, - sako R. Šimašius.

Tikimasi, kad atvertos durys galiausiai leis į šias svarbias pozicijas pritraukti kompetentingų vadovų, kurie savo veiklą grįstų sąžiningumo, atsakomybės bei viešumo principais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų