REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Amerikos žurnalas „Time“ sudarė 2011 metų šimto pačių įtakingiausių žmonių reitingą. Rusijos lyderių jame nebuvo, priešingai nei 2008 metais, kai šiame reitinge vietą gavo tuo metu baiginėjęs savo kadenciją Vladimiras Putinas. Dabar jau premjeras V. Putinas ir prezidentas D. Medvedevas laikomi mažiau įtakingais nei jaunasis pop atlikėjas Justinas Bieberis. „Time“ paaiškina, kad vieta reitinge nustatoma pagal tai, kokios vieno ar kito žmogaus idėjos pakeitė pasaulį.

REKLAMA
REKLAMA

2011 metais pačiais įtakingiausiais pasaulio politikais, žurnalo nuomone, buvo JAV prezidentas Barackas Obama, valstybės sekretorė Hillary Clinton, Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy ir Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas.

REKLAMA

Tačiau politikai neužima pirmųjų vietų šiame sąraše. Pirmą vietą pagal „Time“ užima egiptietis Waelis Ghonimas, kuris buvo pagrindiniu revoliucijos Egipte koordinatoriumi. Būtent jis sukūrė socialiniame tinkle „Facebook“ puslapį, kuriame buvo raginama išeiti į gatves.

Į įtakingiausių žmonių „šimtuką“ pateko belgų tenisininkė Kim Kleisters ir argentiniečių futbolininkas Lionelis Messi. Tarp dainininkų „Time“ išskyrė atlikėją Stingą. Į sąrašą pateko ir Oprah, ir jaunasis atlikėjas Justinas Bieberis, ir socialinio tinklalapio „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas ir skandalingojo tinklalapio „WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as.

Be to, šiame sąraše yra ir JAV viceprezidentas Joe Bidenas, ir JAV prezidento žmona Michelle Obama, ir Brazilijos prezidentė Dilma Rouseff, ir Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų