REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

staigmenos, kurios šias Velykas pavers nepamirštama, įspūdinga ir linksma švente.

Kartais tradicijos šiek tiek pabosta, o kartais jų tiesiog nebeužtenka, kad šventė išties būtų įspūdinga ir smagi. Na, o kiekvienas renginių organizatorius jums patvirtins: šventė be „programos vinies“, be ko nors ypatingo, įspūdingo ir netikėto – ne šventė, o tik paprastas pasisėdėjimas.

REKLAMA
REKLAMA

Norite, kad ši Velykų šventė jūsų vaikams įsimintų ilgam? Tikrai nesiūlysime šeimyninių pusryčių paįvairinti fejerverku. Tačiau širdžiai mielą staigmena nudžiuginti artimuosius tikrai galite!

REKLAMA

1 staigmena: Marginti bus paprasčiau!

Vaikai nekantraudami laukia kiaušinių marginimo proceso. Artėjant Velykoms visi tik ir kalba apie margučius, kaip smagu

s marginti, piešti, margiausiais raštais išrašinėti. Tik visi žinome: neretai šią smagią pramogą sugadina aibė nesklandumų.Patogiu flomasteriu pripratusiai piešti mažai rankutei dar pernelyg sudėtinga raityti gražius raštus karštu vašku. Procesas, kai kiaušinis tik įmerkiamas į dažus ir ištraukiamas, pakankamai nuobodus ir pasyvus. Na, o modernusis kiaušinio apklijavimas specialiais lipdukais apskritai nesuteikia nė menkiausios progos pasireikšti fantazijai.

REKLAMA
REKLAMA

Ar galima vis dėlto šį velykinio dekoravimo procesą kaip nors ir supaprastinti, ir paįvairinti? Žinoma! Tiesiog šioms Velykoms drauge su vaiku išmarginkite ne tik paprastų kiaušinių, bet ir pačių išsikeptų sausainukų!

Iškočiokite sausainių tešlą, iš jos išspauskite (jei neturite specialios formos – pasidariusi popieriaus trafaretą išpjaustykite) kiaušinio formos sausainėlius, juos iškepkite, o paskui drauge su mažyliu marginkite į valias pačiais įmantriausiais raštais ir spalvomis maistiniais dažais nudažytu cukraus glajumi arba šokoladu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2 staigmena: Kam tie atvirukai?

Smagu dovanoti artimiesiems Velykų proga pačių pasigamintus atvirukus. Tačiau jei šiemet norite nustebinti savo svečius ir šeimos narius – leiskite jiems patiems išsitraukti

• Žalio kiaušinio baltymą ir trynį išpūskite iš lukšto (pradurkite nedidelę skylutę adata viename kiaušinio gale, o kitame aštriu peiliuku prapjaukite kiek didesnę, 4-5 mm skersmens angelę; pridėjusi kokteilinį šiaudelį prie mažesniosios skylutės, laikydama kiaušinį virš dubenėlio, papūskite į šiaudelį – visas turinys pro didesniąją skylutę netrukus išsilies į dubenėlį; išplaukite kiaušinio vidų po tekančio vandens srove).

REKLAMA

• Lukštą nudažykite arba dekoruokite pasirinkta technika.

• Paimkite nedidelius popieriaus lapelius, užrašykite ant jų bendro pobūdžio palinkėjimus ir sveikinimus.

• Lapelius standžiai susukite ir pro didesniąją kiaušinio angelę sukiškite į jo vidų.

užlipdykite lipduku ar spalvotos lipnios juostos skiautele.Sudėkite šiuos linkėjimų kiaušinius į krepšelį, o susėdę prie Velykų pusryčių stalo duokite visiems susirinkusiesiems išsitraukti palinkėjimus, kuriuos perskaitys sudaužę šiuos simbolinius kiaušinius.

REKLAMA

3 staigmena: Kiaušinių medžioklė

Pabodo per kiekvienas Velykas ridenti kiaušinius, norisi dar kokios nors staigmenos? Pasiūlykite vaikams leistis į kiaušinių medžioklę!

Įvairiose kambario vietose išslapstykite margučių su staigmenomis, įteikite vaikams po krepšelį – ir tegul ieško.

Kodėl jiems turėtų būti įdomu?

Ogi todėl, kad kiekvienas kiaušinis – tai staigmena. Na, o staigmenų gali būti įvairių – viskas priklauso nuo jūsų norų, galimybių ir vaikų amžiaus bei pomėgių. Štai keletas idėjų, kuo galite pradžiuginti savo atžalas:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

• Neturite laiko ruošti specialių staigmenų? Puikiai tiks pirktiniai šokoladiniai kiaušiniai su žaisliukais viduje – kad ir kaip bebūtų banalu, jie patinka visiems mažyliams.

• Norite ko nors ypatingo būreliui vaikų? Pasiūlykite jiems savotišką loteriją. Ant kiekvieno paslėpto kiaušinio užrašykite taškus. Kuo daugiau taškų surinks – tuo geresnę dovaną galės išsirinkti iš dovanų sąrašo. Be abejo, tokį sąrašą ir dovanas pasiruoškite iš anksto.

• Manote, kad jūsų ūgtelėjusios atžalos nebedomina smulkios dovanėlės? Pasiūlykite paieškoti kiaušinių-kuponų. O kuponuose, kaip ir priklauso – nuolaidos: „+ 1 valanda žaisti kompiuteriu“, „Atleidimas nuo indų plovimo“, „Pagalba tvarkantis kambarį“ ir pan.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų