REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė nusprendė atsisakyti atleisti Neringą Venckienę iš Kauno apygardos teismo teisėjos pareigų, nes pasigedo tą siūliusio Teisėjų garbės teismo argumentų pagrįstumo.

REKLAMA
REKLAMA

„Teisėjos pasisakymai nederami ir garbės teisėjų bendruomenei nedaro, tačiau Teisėjų garbės teismo siūloma sankcija neadekvati teisėjos prasižengimui. Griežčiausios nuobaudos pirmiausia turi būti taikomos aplaidžiai dirbantiems, girtaujantiems, kyšininkaujantiems, sukčiaujantiems, žalą žmonėms ir valstybei darantiems ir dangstantiems prasižengusius kolegas teisėjams", - Prezidentūros pranešime spaudai cituojama D. Grybauskaitė.

REKLAMA

Teisėjų garbės teismas sprendimą, kuriuo siūloma atleisti teisėją iš darbo, priima pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos teismų istorijoje. Šalies vadovės teigimu, tokia sankcija nebuvo siūlyta už kur kas didesnius teisėjų prasižengimus, padariusius didelę žalą visuomenei ir valstybei.

Pagal Teismų įstatymą Prezidentui atsisakius atleisti teisėją iš darbo, drausmės byla grąžinama Teisėjų garbės teismui, kuris privalo nagrinėti bylą iš naujo.

REKLAMA
REKLAMA

ELTA primena, kad Teisėjų garbės teismas konstatavo, kad N. Venckienė šiurkščiai pažeidė Teisėjo etikos kodekso reikalavimus, pažemino teisėjo vardą ir padarė žalą teismų autoritetui visuomenėje.

Teismas įvertino N. Venckienės pasisakymus, surašytus dienraščio „Kauno diena“ straipsnyje, kaip netoleruotinus, neatitinkančius santūrumo, mandagumo ir korektiškumo reikalavimų. „Labai gaila, kad per išgamas, iškrypėlius teko palaidoti brolį“, - teigė N. Venckienė.

Teisėjų garbės teismas taip pat atkreipė dėmesį į N. Venckienės kalbas po to, kai buvo paskelbtas Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėjų kolegijos sprendimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Garbės teismas mano, kad jos pasisakymas būtent apie Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėjų kolegijos narius vertinamas kaip užgaulus, nemandagus, netaktiškas, išreikšta neigiama nuomonė apie konkrečius teisėjus, ir jie viešai apkaltinti.

Garbės teismo nariai akcentavo, kad N. Venckienės išsakyti kaltinimai vieši, bet juose nėra jokių jos teiginius pagrindžiančių faktų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų