REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio varnoms Savivaldybė Kultūros ir poilsio parką išpuošė ryškiaspalviais helio balionais. Pražiopsoję gamtosaugininkų nustatytus terminus paukščių lizdams ardyti valdininkai tikisi juodasparnes išvaikyti medžiuose iškabinę trisdešimt mėlynų ir violetinių į dangų kylančių širdies formos balionų.

REKLAMA
REKLAMA

Širdys medžiuose

Varnų puošmenos Savivaldybei kainavo 356 litus.

Nuo varnų keliamo triukšmo ir išmatų kenčiančių Parko g. gyventojų už neveiksnumą ne kartą kritikuotas Miesto ūkio skyriaus vedėjas Antanas Karalevičius aiškina žaismingą idėją pasiskolinęs iš Žemės ūkio universiteto profesorės Honoratos Danilčenko.

REKLAMA

„Mokslininkė pastebėjo, kad varnos nemėgsta ryškios mėlynos spalvos. Matysim, kas iš to išeis. Kol kas, atrodo, jos kažkuo nepatenkintos“, – teigė A.Karalevičius.

Anot jo, balionai tvirti, todėl labiau nei sproginėjimų valdininkai baiminasi ilgapirščių.

Miestas bent išgarsės

Valdininkų idėja vaikyti varnas balionais prajuokino net gamtosaugininkus.

„Jei per Kalėdas puošiam eglę, kodėl per Velykas negali būti medžiai vietoje kiaušinių papuošti balionais?“ – šmaikštavo Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento direktorius Valdemaras Jakštas.

REKLAMA
REKLAMA

Gamtosaugininkas teigia dar negirdėjęs, kad šitokį būdą jau būtų išbandžiusi bent viena kita savivaldybė. Pasak jo, bet kokiu atveju balionai duos naudos – Panevėžys bent išgarsės.

„Jei nepasiseks – pasijuoks, pasiseks – kiti patirtį pritaikys“, – pastebi V.Jakštas.

Savivaldybės užmojai gerokai nustebino net pačią H.Danilčenko. Profesorė tvirtina varnų elgsenos niekada netyrinėjusi ir negalinti užtikrinti, kad varnas iškraustyti iš parko užteks medžiuose besiplaikstančių balionų.

H.Danilčenko pripažįsta, kad ir pačiai rūpi sužinoti, kuo baigsis panevėžiečių eksperimentas, mat jos patirtis – ne ką didesnė nei daržus nuo varnų saugančios kaimo moteriškės.

„Paukščiai turi tiek daug dangaus, kad jiems mėlynos spalvos jau per daug“, – juokauja profesorė.

Inga KONTRIMAVIČIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų