REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonijos atominėje elektrinėje „Fukušima-1“ dirbantys likvidatoriai kenčia nuo chroniško streso ir pervargimo. Prie itin sunkių darbo sąlygų prisideda ir prasta psichologinė savijauta – po pražūtingo kovo 11 dienos cunamio daug kas jų neteko artimųjų ir turto, skelbia newsru.ru.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimą atlikęs socialinės medicinos profesorius Takeši Tanigava kelias dienas stebėjo ir apklausinėjo vietos darbuotojus. „Dauguma skundžiasi miego sutrikimais, kalba apie depresiją ir sako galintys mirti nuo pervargimo,“ – kalbėjo profesorius.

REKLAMA

Darbininkai taip pat mano esantys kalti dėl avarijos AE.

Apie 200 avarinės operacijos dalyvių nakvoja miegmaišiuose ant gimnastikos salės grindų. Juos maitina tris kartus per dieną, tačiau maistas yra labai vienodas: konservai ir pusfabrikačiai. Dauguma dirba pamainomis, kurios trunka po keturias dienas iš eilės bei neturi galimybės net nusiprausti. Pailsėti likvidatoriai gali tik dvi dienas, vėliau seka dar vienas keturių dienų maratonas.

„Šie žmonės negali normaliai pailsėti – nei AE, nei evakuaciniuose punktuose,“ – sako T.Tanigava. Jo nuomone, chroniškas stresas neigiamai veikia likvidatorių darbo kokybę bei lems rimtus sveikatos sutrikimus ateityje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų