REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar, per Adolfo Hitlerio 122-ąsias gimimo metines, ne viename mieste buvo iškeltos nacistinės vėliavos ar užrašai su fašizmo emblemomis. Panevėžyje tokį plakatą kažkas iškabino ant Smėlynės gatvės tilto per Nevėžį.

REKLAMA
REKLAMA

Plakatą su svastikomis ir užrašu, šlovinančiu Adolfą Hitlerį, praeiviai ant Smėlynės gatvės tilto Senvagės pusėje pastebėjo maždaug be penkiolikos minučių septintą ryto ir iškart informavo policijos pareigūnus. Šie ir nukabino plakatą.

REKLAMA

Kada chuliganai iškabino užrašą, nežinoma, bet išsiaiškinta, kad antradienio vakarą Nevėžiu plaukdami baidarininkai jo dar nematė. Pareigūnai prašo gyventojų, mačiusių, kas darė plakatą, arba turinčių informacijos, kas jį pakabino, informuoti policiją.

Nuspręsta pradėti ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 1702 straipsnį „Viešas pritarimas tarptautiniams nusikaltimams, SSRS ar nacistinės Vokietijos nusikaltimams Lietuvos Respublikai ar jos gyventojams, jų neigimas ar šiurkštus menkinimas“. Už tai vandalams gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Panevėžio apskrities VPK Viešųjų ryšių grupės vyresniojo specialisto Raimondo Šimiliūno, tokie atvejai labai reti – pareigūnas teigė nepamenantis, kad anksčiau mūsų krašte būtų pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl svastikos. Būta tik dėl kitokios draudžiamosios simbolikos, kitų tautų paminklų išniekinimo ir pan.

Vakar tai buvo ne vienintelis toks įvykis, kai prisimintas A. Hitlerio gimtadienis. Vilniuje ant Tauro kalno iškeltos trys nacistinės Vokietijos vėliavos. Jos taip pat pastebėtos apie septintą valandą. Kaune prie sinagogos buvo iškabinti užrašai, įžeidžiantys žydų tautą. Dėl šių įvykių taip pat pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Daiva SAVICKIENĖ

Panevėžio balsas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų