REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rinkos tyrimų bendrovės „comScore" atlikto tyrimo duomenimis, „Apple" mobilioji operacinė  sistema „iOS"  Jungtinių Valstijų rinkoje gerokai lenkia konkurentus, šių metų pirmąjį ketvirtį užėmusi 59 proc. visos šios rinkos.

REKLAMA
REKLAMA

Nors „Google" operacinė sistema „Android" laikoma populiariausia pasaulyje išmaniųjų telefonų platforma, jei skaičiuotume ir planšetinius kompiuterius bei kitus nešiojamuosius įrenginius, „iOS" gerokai lenkia „Android" JAV rinkoje, praneša „The Wall Street Journal".

REKLAMA

Tai liudija „comScore" atlikta apklausa, kurios rezultatai buvo pakelbti vakar. Bendrovė apklausė 30 000 JAV vartotojų, naudojusių mobiliąsias operacines sistemas praėjusių metų gruodį ir šių metų sausį bei vasarį.

Tyrimas atskleidė, kad „Apple" „iOS" platformą „iPhone" telefonuose, „iPad" planšetiniuose kompiuteriuose ir „iPod Touche" grotuvuose minėtu laikotarpiu naudojo 37,9 mln. žmonių, o „Google" „Android" OS išmaniuosiuose telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose – 23,8 mln. Tyrimas taip pat atskleidė, kad 33 proc. visų amerikiečių, turinčių išmaniuosius telefonus, naudoja „Android" OS valdomus įrenginius,  28,9 proc. turi „Blackberry" telefonus, o 25,2 proc.  –  „iPhone" telefonus.

„comScore" pateikė ir kai kuriuos  „demografinius" duomenis, pavyzdžiui, apklausa atskleidė, kad  56,1 proc. „iPad" planšetinių kompiuterių savininkų yra vyrai, 49,4 proc. iš jų uždirba daugiau nei 100 000 dolerių per metus. 27 proc.  „iPad" savininkų yra 25 – 34 metų amžiaus. Iš viso  „iPad" kompiuterius turi 7,8 mln. amerikiečių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų