REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grupė parlamentarų siūlo vakarais neįleisti nepilnamečių į alkoholiniais gėrimais prekiaujančias kavines, barus ar restoranus.

REKLAMA
REKLAMA

Tokias Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas posėdžių sekretoriate įregistravo dešimt Seimo narių. Jie siūlo įpareigoti įmones, turinčias licencijas verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais ir vykdančios viešojo maitinimo veiklą, užtikrinti, kad „asmenys iki 18 metų nebūtų įleidžiami į barus, restoranus, kavines, bufetus ir kitas viešojo maitinimo įmones nuo 22 iki 6 valandos“.

REKLAMA

Anot projekto autorių, tokias įstatymo pataisas rengti paskatino policijos pateikta informacija, kad pastaruoju metu padaugėjo atvejų, kai į naktinius barus ir klubus (kitas panašaus pobūdžio pasilinksminimo vietas) patenka ir leidžia laiką nepilnamečiai.

„Tokiu būdu sudaromos neigiamos sąlygos vaiko sveikam ir harmoningam vystymuisi, neužtikrinamos vaiko teisės į poilsį ir laisvalaikį, atitinkantį jo amžių, sveikatą bei poreikius, teisės į apsaugą nuo neigiamos socialinės aplinkos (narkotikų, alkoholio vartojimas), jo saugumas. Šis reiškinys paaštrina su nepilnamečių nusikalstamumu susijusias problemas. (...) Nepilnamečių buvimas aplinkoje, kurioje vartojami alkoholiniai gėrimai (o gal net ir narkotikai), pakerta bet kokias pastangas skatinti sveiką vaikų bei jaunimo gyvenseną. Aplinka, kurioje yra linksminamasi vartojant alkoholius gėrimus, narkotikus, lemia vaikų tolesnio gyvenimo būdo bei įgūdžių formavimąsi“, – teigiama projekto aiškinamajame rašte.

Anot parlamentarų, šiuo metu galiojantys teisės aktai nenumato apribojimų nepilnamečiams patekti ar prievolės jų neįleisti į naktinio pasilinksminimo vietas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų