REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ateities pensijų sistemos principai turi būti skaidrūs, pati sistema turi garantuoti žmogui pajamas ir būti susieta su jo indėliu į sistemą, teigia prezidentės vyriausiasis patarėjas ekonominės ir socialinės politikos klausimais Nerijus Udrėnas, kartu atkreipdamas dėmesį, kad, jo akimis, tarp politikų nesutarimų dėl pertvarkos mažėja.

REKLAMA
REKLAMA

„Pensijų reformos reikia ne prezidentei, ne valdžiai, bet Lietuvos žmonėms, ypač būsimiesiems pensininkams, ir tie principai pensijų sistemos ateities turi būti skaidrūs, kad žmonės ja pasitikėtų ir norėtų joje dalyvauti. Būtina akcentuoti, kad sistema tarnautų žmogui, garantuotų jam pajamas ir būtų labiau susieta su jo indėliu į sistemą, ir atrodo, kad tarp politikų jau tas nesutarimų mastas mažėja“, – sakė N. Udrėnas antradienį interviu „Žinių radijui“.

REKLAMA

Šalies vadovės vyriausiasis patarėjas paaiškino, kad ateities pensijų sistema turi atitikti demografinius iššūkius – visuomenės senėjimą, kas yra būdinga ne tik Lietuvai.

„Dabar Lietuvoje, tarkime, vyrų gyvenimo trukmės amžius tikrai nėra patenkinamas, tačiau žiūrint į priekį galima numanyti, kad gyvenimo trukmė išaugs, ir turime pasiruošti šitiems iššūkiams“, – sakė N. Udrėnas.

Prezidentės vyriausiasis patarėjas akcentavo, kad pensinį amžių svarstoma didinti laipsniškai ir dabartinių pensininkų rengiamos reformos gairės neliečia.

„Tai dabartinių pensininkų padėties nepablogins, kalbama apie dabartinius 30–40–mečius, kad reikalingas palaipsnis pensinio amžiaus ribos didinimas, kad reikalingas papildomas kaupimas ir kad reikalinga papildoma didesnė rizikos diversifikacija, kad nebūtų, kaip sakoma, visi kiaušiniai laikomi vienoje pintinėje. Kad mes galėtume savo ateitį, kuri yra pakankamai tolima, bet sunkiai prognozuojama, apsaugoti, kad ji būtų ori ir garbinga“, – teigė N. Udrėnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų