REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip ir pernai Rusijos dujų koncernas „Gazprom“ pačių brangiausių Rusijos kompanijų sąraše, kurį sudarė žurnalas „Finans“, užėmė pirmąją vietą. „Gazprom“ kapitalizacija sudarė 205,4 mlrd. dolerių ir per metus išaugo 45 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Antrąją vietą reitinge užėmė „Rosneft“, kurios rinkos vertė - 99,4 mlrd. dolerių (per metus ūgtelėjo 8 proc.). Trečioji vieta atiteko valstybinei kompanijai „Rusijos geležinkeliai“. Jos kapitalizacija per metus išaugo 88 proc. ir pasiekė 90 mlrd. dolerių. 2010 metais „Rusijos geležinkeliai“ nepateko į lyderių trejetuką ir užėmė tik penktąją vietą.

REKLAMA

Į dešimtuką pačių brangiausių kompanijų taip pat pateko „Sberbank“ (85,9 mlrd. dolerių), „Lukoil“ (61,3 mlrd.), TNK-ВР (54,1 mlrd.), „Norilskij nikel“ (51,6 mlrd.), „Atomenergoprom“ (45 mlrd.), „Surgutneftegaz“ (44,6 mlrd.) ir „ Novotek“ (41,1 mlrd.).

Iš viso „Finans“ suskaičiavo 188 kompanijų, kurių kapitalizacija viršija milijardą dolerių. Pasak leidinio, lyginant su prieškriziniais 2008 metais, sąrašą papildė 12 naujų kompanijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų