REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 6 dieną į Lietuvos kino teatrus atkeliauja Italijos animacinis 3D filmas visai šeimai „Magiški fėjų Vinksių nuotykiai“. Filmas sukurtas pagal visame pasaulyje išpopuliarėjusį italų kompanijos „Rainbow“ sukurtą animacinį serialą apie šešias paaugles fėjas, pasivadinusias „WinX“ klubu, kovojančias prieš piktąsias raganas, kurios kėsinasi sunaikinti magiškąją dimensiją.

REKLAMA
REKLAMA

Fėjų Vinksių autorius Iginio Straffi pasakojo, kad sumanymas sukurti šį serialą, kurį jis pavadino „mergaičių animaciniu filmu“, atėjo jam į galvą 2000 metais, kuomet televizijos ekranuose karaliavo animaciniai filmai berniukams, tokie kaip „Digimonas“ ar „Pokemonas“.

REKLAMA

„Aš pamaniau, kad ir mergaitės gali turėti savo animacinį filmą. O ir Joanne mane nuolat skatino sukurti šį serialą“, – pasakojo Iginio Straffi.

Autorius ir režisierius neslepia, kad sudominti televizijų vadovus šia idėja buvo nepaprastai sunku ir jam teko padėti daug pastangų, kad būtų išgirstas. Režisierius ne kartą jau buvo beprarandąs viltį, tačiau jo žmona, serialo prodiuserė Joanne Lee skatino vyrą nenuleisti rankų.

REKLAMA
REKLAMA

Tarsi atsidėkodamas žmonai už palaikymą, Iginio Straffi sukūrė personažą, panašų į Joanne Lee – pagrindinę veikėją Žiedę. Žmonos pagalba režisieriui buvo labai svarbi, nes ji patardavo, kuriant Vinksių charakterius, paaiškindavo, kaip vienoje ar kitoje situacijoje pasielgtų mergaitės.

„Kurti istoriją apie šešias gražias merginas yra labai sunku – kiekviena detalė turi būti tobula, nes merginos negali atrodyti negražiai“, – mano serialo ir filmo vykdančioji prodiuserė Joanne Lee.

Vis dėlto režisieriaus žmona teigė, kad filmas yra universalus, puikiai suprantamas tiek mergaitėms, tiek berniukams. Ir bet kokio amžiaus žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai pasakojimas apie draugystę ir pasitikėjimą savo jėgomis, o tai labai svarbu augantiems jauniems žmonėms. Su tikrų draugų pagalba gali pasiekti viską, ko geidi“, – įsitikinusi Joanne Lee.

Lietuviškai dubliuotas spalvingas patrauklus animacinis filmas „Magiški fėjų Vinksių nuotykiai“ į Lietuvos kino teatrus atkeliauja gegužės 6 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų