REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LNK laidų vedėjai, televizijos projektų dalyviai antradienio vidurdienį susirinko prie Vilniaus Universiteto Onkologijos instituto. Jie simboliškai pasodino gėlių prie ligoninės, kurioje sprendžiasi žmonių, sergančių vėžiu, likimai.

REKLAMA
REKLAMA

Iš pasodintų gėlių pražydo LNK „Gerumo dienos“ simbolis – Gerumo sparnas, kuriuo per LNK labdaros telemaratoną apdovanojami žmonės, pasaulį darantys gražesnį, geresnį, atiduodantys visas jėgas tam, kad kuo daugiau žmonių išgytų nuo vienos klastingiausių ligų – vėžio.

REKLAMA

Prie ligoninės įėjimo buvo pasodinta pusė tūkstančio baltų ir mėlynų našlaičių žiedų.

„Tai – vilties gėlės. Žydėdamos prie ligoninės, į kurią daugelis eina su nerimu, jos praskaidrins nuotaiką ir suteiks vilties. Juk kuo toliau, tuo labiau vėžys išgydomas, svarbu jį laiku diagnozuoti. Mūsų ligoninėms trūksta modernios medicinos diagnostikos technikos, kuri tobulėja sulig kiekvienais metais.  Per šią artėjančią „Gerumo dieną“ žmones vėl kviesime kilti į kovą su vėžiu ir aukoti  didžiausioms šalyje vėžį gydančioms ligoninėms, kurioms reikia naujausios medicinos įrangos“, - sako „Gerumo dienos“ vedėjas Rolandas Vilkončius.

REKLAMA
REKLAMA

Onkologijos instituto direktorius profesorius Konstantinas Povilas Valuckas  teigia, jog trečdalio vėžio susirgimų galima išvengti naudojantis naujausiomis diagnostikos priemonėmis, trečdalį – galima sėkmingai gydyti ir išgydyti, tad du trečdaliai pacientų gali iš viso nesusirgti arba pasveikti. Už praėjusiais metais LNK „Gerumo dienos“ metu surinktas lėšas greitu metu planuojama įsigyti naujausią lazerinę diagnostinę aparatūrą, kuri bus naudojama diagnozuoti odos susirgimus ir juos gydyti.

Onkologijos Instituto direktorius džiaugėsi šia akcija, kadangi tai postūmis žmonėms tikrintis ir rūpintis savo sveikata. Jis teigė, kad  tokios akcijos išjudina žmones ir po jų jaučiamas žmonių, norinčių pasitikrinti, antplūdis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais didžiąją dalį surinktų lėšų  planuojama panaudoti kovai su krūties ir prostatos vėžiu, įsigyti naują ar modernizuoti seną diagnostinę įrangą. Taip pat trūksta terapinės įrangos bei reikalingos naujos patalpos. Reikia neatsilikti nuo to, ką vakarai gali suteikti žmogui.  Įranga yra labai brangi, tad jos pirkimas turėtų būti organizuojamas per valstybines programas, kadangi vien tokių akcijų nepakanka.

Šiuo metu yra įdiegtos prevencinės prostatos, krūties, gimdos kaklelio, storosios žarnos vėžio prevencinės programos ir žmonės kviečiami tikrintis.

REKLAMA

TV laidos „Abipus sienos“ vedėjas Giedrius Leškevičius sako, kad žmonėms pasitikrinti nekainuoja nieko, tik truputį laiko, tad tokios akcijos gali paskatinti žmones ateiti pasitikrinti.  Jis tiki, kad pinigai surinkti per „Gerumo dienos“ akciją padės įsigyti reikalingos įrangos kovai su vėžiu. Jis pats nuolat reguliariai tikrinasi sveikatą, kadangi jam, kaip oro baliono pilotui, sveikatos patikrinimai privalomi. G. Leškevičius šeimoje yra susidūręs su šia liga – vėžiu sirgo jo tėvas. Laidos „Abipus sienos“ vedėjas tiki, kad jo tėvas pasveiko todėl, kad reguliariai tikrinosi ir vėžys jam buvo nustatytas ankstyvoje stadijoje.

REKLAMA

Pramoginių laidų vedėjas Rolandas Vilkončius taip pat savo aplinkoje yra susidūręs su vėžiu ir žino, kad tai ne vien fizinis, bet ir moralinis skausmas. Jis tiki, kad tokios akcijos gali padrąsinti ligonius ir suteikti viltį.

Aktorė Valda Bičkutė taip pat yra netekusi artimo žmogaus, sirgusio vėžiu, be to, ji pažįsta ir dabar sergančių bei jau nugalėjusių šią ligą. Aktorė tikisi, kad ši akcija bus priminimas žmonėms rūpintis savo sveikata.

Akcijoje dalyvavo Oksana Pikul, Lina Kairytė, Asta Dudurytė, Gintaras Deksnys, Andrius Butkus, Vytautas Juozapaitis, Rūta Pentiokinaitė, Vaida Genytė, Jolanta Paulauskienė, Aušra Štukytė, Valda Bičkutė, Rimantė Kulvinskytė, Giedrė Balutytė, Giedrius Leškevičius, Rolandas Vilkončius ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų