REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujienų portalo „Lifenews“ duomenimis, teroro išpuolio Minsko metro organizatoriai yra klasiokai iš Vitebsko – 25-mečiai Dmitrijus Konovalovas ir Vladas Kovalevas, taip pat ir jų draugas – 28-ių metų šaltkalvis Medvedevas.

REKLAMA
REKLAMA

Oficialaus šios informacijos patvirtinimo nėra. Baltarusijos valdžia, paskelbusi apie tai, kad ištyrė bylą praėjus dviems dienoms po teroro išpuolio, iki dabar neįvardija numanomų teroristų vardų ir nepublikuoja jų nuotraukų.

REKLAMA

Be to, KGB kažkodėl paviešino fotorobotus, sudarytus po teroro išpuolio. KGB Informacijos ir viešųjų ryšių centro viršininkas Aleksandras Antonovičius pažymėjo, kad nusikaltėlių vardai laikomi paslaptyje dėl dviejų priežasčių: visų pirma, dėl to, kad egzistuoja toks dalykas, kaip tyrimo paslaptis, visų antra, būtina atsižvelgti ir į “žmogiškąjį aspektą".

Draugai-teroristai su Medvedevu susipažino Vitebsko traktorių detalių gamykloje, kurioje D. Konovalovas ir V. Kovalevas įsidarbino po profesinės mokyklos baigimo, rašo „Lifenews“. Leidinio šaltinio duomenimis, teroristai gamino bombą penkiaaukščio namo rūsyje Vitebske. Prieš kelis mėnesius jie atsikraustė į Minską, kad galėtų kartu surengti teroro išpuolį. Po arešto teroristai išdavė bendrininką Medvedevą, kuris jiems padėjo pagaminti sprogmenį.

REKLAMA
REKLAMA

Susiję straipsniai:

Suimti žmonės, neužkirtę kelio sprogdinimui Minske

Hanibalo Lekterio tipo maniako-vienišiaus versija „neįsipaišo“ į įvykdyto nusikaltimo lygį

A. Lukašenka paskelbė, kad teroro išpuolis Minske išaiškintas

Vaizdo įrašas iš Minsko metro paneigia valdžios žodžius

Vakarų spauda ieško „keisto teroro išpuolio“ autorių Minske

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų