REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos (VTD) drauge su Lietuvos ambasada Baltarusijoje suorganizavo turizmo verslo misiją Minske. Baltarusijoje toks renginys vyko pirmą kartą ir sulaukė didelio susidomėjimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai mūsų kaimyninė ir labai svarbi mums rinka. Ši šalis užima trečią vietą pagal atvykstančių turistų srautus. Todėl iš ties svarbu užmegzti kuo glaudesnius santykius su vietos turizmo verslu ir taip didinti baltarusių srautus į mūsų šalį. Jiems labai patiko išskirtinis dėmesys kaimynams bei mūsų šalies turizmo galimybių pristatymas,“ – pasakoja VTD direktorė dr.Raimonda Balnienė.

REKLAMA

Turizmo verslo misijoje „Poilsis Lietuvoje vasarą 2011“ abiejų šalių turizmo verslo atstovai turėjo progą apsikeisti naudingais kontaktais. Iš Lietuvos atvyko 22 delegacijos nariai, o į susitikimą su jais susirinko net 40 Baltarusijos turizmo verslo atstovų. Lietuvos kaimynai domėjosi mūsų turizmo galimybėmis, kurortais ir liko sužavėti kulinariniu paveldu: duona, varškės sūriu, mėsos gaminiais bei saldėsiais.

Lietuvos ambasadoje vykusio renginio metu VTD pristatė Lietuvos turizmo rinką, baltarusių turistų srautus į mūsų šalį, Turizmo informacijos centrų atstovai supažindino kaimynus su regionais bei kartu su Lietuvos turizmo verslo atstovais užmezgė daug naudingų ryšių su Baltarusijos turizmo kompanijomis.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmą kartą VTD rengiama turizmo verslo misija Minske sulaukė ir vietos valdžios dėmesio. Renginyje dalyvavo ir Lietuvos turizmo galimybėmis itin domėjosi Baltarusijos Sporto departamento direktorius Vadimas Karmazinas bei šalies turizmo organizacijų asociacijos pirmininkas Aleksandras Mirskis.

Po Lietuvos pristatymo, kuriame dalyvavo ir Lietuvos ambasadorius Baltarusijoje Edminas Bagdonas bei komercijos atašė Edvinas Kaminskas, vyko spaudos konferencija, į kurią susirinko net 11 Baltarusijos žiniasklaidos atstovų, tarp kurių: vieni iš didžiausių Baltarusijos spaudos atstovų Беларусь сегодня, Комсомольская правда, Туризм и отдых, Свободные новости плюс, Аргументы и Факты ir kt. Lietuvos atstovai dalijo interviu Pirmam nacionaliniam Baltarusijos kanalui ir STV.

Po sėkmingos pirmosios turizmo verslo misijos Baltarusijoje ne tik planuojama tęsti specialius prisistatymus svarbiausioms rinkoms, bet ir laukiama didesnio būrio turistų iš Baltarusijos jau ateinantį sezoną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų