REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rytoj, balandžio 19 d., kino centras „Multikino“ rodys vieną dažniausiai pasaulyje atliekamų operų „Kaimo garbė“ kartu su Lietuvoje gerai žinoma opera „Pajacai“. Abi pasaulio teatrų scenose tradiciškai kartu statomos operos bus filmuojamos keliasdešimčia kamerų ir tiesiogiai transliuojamos iš moderniausia technika aprūpinto „Gran Teatre del Liceu“ teatro Barselonoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Techninės „Gran Teatre del Liceu“ galimybės yra ties fantastikos riba. Po gaisro 1994 metais čia buvo įdiegtos pačios naujausios technologijos, kurių pagalba režisieriai gali įgyvendinti net savo slapčiausias svajones“, – sako vienas iškiliausių Lietuvos baritonų Vytautas Juozapaitis, prieš keletą metų kaip „Leonardo da Vinci“ programos dalyvis stažavęsis „Gran Teatre del Liceu“ teatre.

REKLAMA

Operas „Kaimo garbė“ ir „Pajacai“, kurias tiesiogiai transliuos „Multikino“, pastatė viena žymiausių operos režisierių Liliana Cavani. Nors ji 1974 metais sukurtu filmu „Naktinis portjė“ išgarsėjo kaip kino režisierė, kaip ir daugelis pastarųjų metų režisierių savo kūrybinį potencialą panaudojo ir operos mene. „L. Cavani operas stato ne itin dažnai, tačiau kiekvienas jos kūrinys tampa išskirtiniu reiškiniu“, – sako Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius bei VšĮ „Vytauto Juozapaičio edukacinis kultūros ir meno centras“ vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Maestro V. Juozapaičiui teko kurti vieną iš personažų koncertiniuose operos „Kaimo garbė“ pastatymuose Lietuvoje. Jis atliko Alfio – paprasto kaimo vežiko partiją, kuri reikalauja ypatingos dramatinės ir vokalinės įtampos. Šis vaidmuo „Multikino“ transliuojamoje operoje atiteko  daugybės apdovanojimų ir tarptautinių konkursų laimėtojui italui Marco Di Felice. Su juo pasirodys Alfio priešininko – kareivio Turido vaidmenį kuriantis vienas ryškiausių pasaulio operos tenorų italas Marcello Giordani, Santuzos, moters, dėl kurios į dvikovą stoja šie du vyrai, partiją atliks visų žymiausių pasaulio operos teatrų žiūrovų simpatijas pelniusi Vengrijoje gimusi mecosopranas Ildiko Komlosi ir kiti.

Šis fantastinis tarptautins dainininkų desantas, neabejoja prof. V. Juozapaitis, suteiks daugybę neišdildomų įspūdžių operos gerbėjams ir tiems, kurie pirmą kartą ryšis atsiduoti nepakartojamo operos meno magijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų