REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisėjų garbės teismas pirmadienį konstatavo, kad velionio Drąsiaus Kedžio sesuo pažeidė etiką, kai pedofilijos bylą nutraukusius teisėjus išvadino pedofilų klaną dengiančiais kyšininkais.

REKLAMA
REKLAMA

Bus siūloma kreiptis į prezidentę dėl N. Venckienės atleidimo iš pareigų.

Pasak teismo, N. Venckienė šiurkščiai pažeidė Teisėjų etikos kodekso reikalavimus ir taip pažemino teisėjo vardą, padarė žalą teismų autoritetui visuomenėje, todėl toks elgesys nesuderinamas su teisėjo pareigomis.

REKLAMA

Teisėjai N. Venckienei drausmės byla iškelta pagal Teisėjų tarybos teikimą ir D. Kedžio dukters motinos Laimutės Stankūnaitės pareiškimą dėl viešų teisėjos pasisakymų, kuriais galėjo būti pažemintas teisėjo vardas.

Teisėjų etikos ir drausmės komisija šių metų sausio 10 dienos posėdyje yra konstatavusi, jog L. Stankūnaitės pareiškime cituojami N. Venckienės dienraščio „Kauno diena“ straipsnyje pasakyti žodžiai sudaro pagrindą teigti, kad galimai buvo pažeistas Teisėjų etikos kodekse įtvirtintas padorumo principas.

Dėl Teisėjų tarybos teikime nurodytų aplinkybių komisija taip pat yra pasisakiusi, jog vieši pareiškimai duodant interviu apie tai, ką jį mano apie Panevėžio miesto apylinkės teismo priimtą nutartį, sudaro pagrindą teigti, kad teisėjos veiksmais buvo pažeisti padorumo, pavyzdingumo ir solidarumo principai, įtvirtinti Teisėjų etikos kodekse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų