REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šeštadienį, balandžio 16 d. praūžė tvarkymosi ir švarinimosi akcija „Darom“, kurios metu aplinką gražino visi ‒ pradedant kiemsargiais ir baigiant politikais. Po sunkaus darbo visad patartina atsipalaiduoti, tai visi norintys galėjo padaryti šalia „Ozo“ prekybos centro vykusiame „Žaliosios vienybės“ koncerte, kurį globojo pats Prezidentas Valdas Adamkus.

REKLAMA
REKLAMA

Koncerto svarbiausias simbolis – didžiulė žalia širdis juosė visą sceną, kuri taip pat buvo dekoruota kompiuterių komponentais, senomis padangomis, metalo skarda, panaudotu popieriumi ir kitomis atliekomis. Tarp šiukšlių šį kartą teko dainuoti visoms žinomiausioms Lietuvos pop muzikos žvaigždėms. Tarp atlikėjų buvo Rosita Čivilytė, Violeta ir Vilius Tarasovai, Bartas, Linas Adomaitis, „Studentės“, „69 Danguje“, „Lemon Joy“ ir daugelis kitų. Renginyje taip pat pasirodė ir iš Ukrainos atvykusi atlikėja Alyosha. Praėjusiais metais „Eurovizijoje“ atstovaudama Ukrainą ji dainavo būtent apie tai, kad žmonės nebesirūpina Žemės planeta.

REKLAMA

Nors ir akcentuojamas kaip ekologiškas renginys, „Žaliosios vienybės“ koncertas buvo ne mažiau efektingas už analogiškus šou Lietuvoje. Mia pasirodymo metu parodė tikrą ugnies spektaklį, „69 Danguje" merginos į sceną atvažiavo „žaliais“ motociklais, o dainininkė Atlanta nusileido tiesiai iš dangaus. Smagiai publikai buvo pristatytas Linas Adomaitis – jį į sceną atnešė sėdintį baidarėje.

Puoselėti ekologiją ir sudominti iki šiol šiam gyvenimo būdui buvusius abejingais atlikėjai skatino ne tik žodžiais – kelios dešimtys koncerto dalyvių kostiumų buvo sukurti iš panaudotų medžiagų. Pavyzdžiui, dainininkės Atlantos suknelė buvo sukurta iš polietileno maišelių.

REKLAMA
REKLAMA

Renginio metu greta atlikėjų muzikinių numerių taip pat buvo rodomi vaizdo reportažai, kuriuose buvo nagrinėjama su ekologija susijusi statistika. Be to, ragindami nešiukšlinti ir rūpintis ekologija pasisakė Vytautas Landsbergis, Algimantas Čekuolis.

Rūpintis gamta ir ekologija kvietė ne tik pop muzikos atlikėjai. Viena iš vakaro vedėjų – Daiva Tamošiūnaitė-Budrė vaidino Motiną Žemę, kuri ragino publiką rūšiuoti šiukšles, rūpintis aplinka ir neteršti gamtos. Algirdui Kaušpėdui šį kartą atiteko blogiuko Gryno vaidmuo. Jis juokėsi iš visų, kuriems rūpi ekologija. Visgi net ir šis personažas koncerto pabaigoje pripažino klydęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų