REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mirtininkas per išpuolį Indonezijos mečetėje susisprogdinęs sužeidė 28 žmones, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik pusė sužeistųjų yra policijos pareigūnai, nes išpuolis įvyko per penktadienines pamaldas mečetėje, kuri yra policijos būstinės komplekse Vakarų Javos Sirebono mieste. Per pastaruosius dvejus metus toks įvykis yra pirmasis, tačiau pataruoju metu šalyje buvo įvykdyti keli išpuoliai, kai sprogmenys buvo atsiųsti paštu.

REKLAMA

Dauguma Indonezijos gyventojų yra musulmonai, tačiau valstybė yra pasaulietinė.

Liudininkai pasakojo, kad savižudis sėdėjo tarp besimeldžiančiųjų, kai detonavo sprogmenis.

„Jis meldėsi. Staiga trečioje eilėje įvyko sprogimas. Aš sėdėjau paskutinėje eilėje“, – vienas iš liudininkų pasakojo naujienų tinklalapiui „Detik“.

„Mes įtariame, kad tai buvo mirtininko sprogdintojo išpuolis“, – sakė Indonezijos policijos atstovas Antonas Bachrul Alamas. Jis dar pridūrė, kad „policija labai aktyviai dalyvauja kovoje prieš terorą, todėl teroristai labai įsiutę ant mūsų“.

REKLAMA
REKLAMA

BBC žurnalistė Džakartoje Alice Budisatrijo sako, kad policija neseniai suėmė ar nukovė keletą žymesnių kovotojų, kurie įtariami dėl pastarųjų sprogdinimų Indonezijoje.

„Atrodo, kad ekstremistų taikiniai yra nepastovūs. Taikiniu gali būti Vakarų šalių ar net savo valstybės populiarios vietos ar objektai, – BBC sakė saugumo analitikas Nooras Huda. – Tai yra jų atsakas į tai, kad, jų manymu, policija ir kitos organizacijos neteisingai elgiasi su jais“.

Per pastaruosius metus Indonezija parengė naujų įstatymų paketą, antiteroristinį mokymą, tarptautinį bendradarbiavimą ir integravimo priemones, kurios padėtų susidoroti su kovotojais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų