REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybė ir viešoji įstaiga „Modernaus meno centras“ (MMC) pasirašė bendradarbiavimo memorandumą dėl modernaus meno muziejaus Vilniuje įkūrimo. Memorandume MMC įsipareigojo skirti privačias lėšas naujo meno muziejaus įkūrimui, o sostinės valdžia įsipareigojo bendradarbiauti, kad naujasis kultūros objektas būtų statomas Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų bendras tikslas – siekti, kad šalies sostinėje atsirastų naujas kultūrinės traukos centras. Planuojama muziejų statyti dešiniajame Neries krante, šalia Nacionalinės dailės galerijos,– taip Vilniuje suformuojant unikalią muziejų krantinę. Toks centras taptų svarbiu nauju impulsu sostinės ir visos šalies kultūros gyvenime“, – teigė sostinės meras Raimundas Alekna. Bendradarbiavimo memorandumui pritarė ir Vilniaus miesto savivaldybės taryba.

REKLAMA

„Modernaus meno muziejaus iniciatyva yra išskirtinė visos šalies kultūros kontekste. Visų pirma, tai būtų pirmasis nepriklausomoje Lietuvoje pastatytas meno muziejus. Ši idėja unikali ir tuo, kad muziejus bus statomas privačia iniciatyva ir iš privačių lėšų. Esu įsitikinęs, kad sėkmingai įgyvendintas projektas taps reikšmingu privataus ir viešojo sektoriaus bendradarbiavimo kultūros srityje pavyzdžiu“, – sakė Lietuvos Respublikos kultūros ministras Arūnas Gelūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak memorandumą pasirašiusio Vilniaus mero pavaduotojo Gintauto Babravičiaus, miesto valdžia įsipareigojo siekti, kad teisiniai žemės sklypo parengimo darbai būtų baigti iki 2012 m. balandžio 30 d.

„Memorandume mes dar kartą įtvirtinome savo pasiryžimą Vilniuje pastatyti naują meno muziejų ir tam skirti dideles privačias lėšas. Muziejaus pagrindą sudarytų sistemingai, pasitelkus profesionalius menotyrininkus, kaupiama Lietuvos menininkų darbų kolekcija. Joje jau yra apie 1500 darbų. Tai 120-ties trijų kartų Lietuvos menininkų darbai nuo 1960 m. – pradedant tapyba, skulptūra, fotografija ir baigiant video kūriniais“, – pabrėžė MMC valdybos pirmininkas Viktoras Butkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu MMC iniciatyva vyksta naujojo muziejaus architektūros idėjų konkursas. Vasarį,  pasibaigus pirmajam konkurso etapui, paaiškėjo 6-ių geriausių autorių idėjos. Jiems pateiktos vertinimo komisijos bei ekspertų pastabos, skirtas laikas architektūrinių pasiūlymų tobulinimui. Konkurso nugalėtoją planuojama paskelbti birželio mėnesį. Konkursą vykdo MMC kartu su Lietuvos architektų sąjunga.

MMC idėja – privačia iniciatyva surinktą modernaus ir šiuolaikinio meno kolekciją atverti visuomenei, pastatant ir įrengiant muziejų Vilniuje. Numatoma, kad 6 tūkst. kv. m. pastate veiks ne tik vaizduojamojo meno ekspozicijos, bet taip pat vyks edukaciniai, kiti kultūros renginiai. Muziejus galėtų būti pastatytas 2014–2015 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų